Mepco Pro on julkisen sektorin HR- ja palkkaohjelmisto

Mepco Pro on moderni palkka- ja henkilöstöhallinnon kokonaisratkaisu julkiselle sektorille. Julkishallintoa varten rakennettu Mepco Pro pohjautuu yksityiselle sektorille suunniteltuun Mepco-tuotteeseen, mutta siinä on huomioitu julkisen sektorin tarpeet ja vaatimukset ja siksi se sopii täydellisesti kunta-alan monimutkaisiin palvelussuhteisiin ja organisaatiorakenteisiin.

Mepco Pro on oma tuoteperheensä julkisen sektorin asiakkaille  ja palvelukeskuksille.

Mepco Pro -ratkaisun hyödyt

ulkoistettu palkanlaskenta

Helppo käyttää, aina mukana

Järjestelmä ohjaa käyttäjänsä ja se on käytettävissä missä ja milloin vain. Ratkaisu auttaa esimiehiä heidän päivittäisessä työssään, sekä ehkäisee inhimillisiä virheitä tehokkaasti jo itsessään, mikä on hyvinkin kriittistä satojen ja tuhansien ihmisten organisaatioissa.

ulkoistettu palkanlaskenta

Palkat ja HR yhdessä ja samassa järjestelmässä

Palkanlaskennan lisäksi samassa järjestelmässä on HR-ominaisuudet. Palvelussuhteiden hallinta on siis tehokasta ja sujuvaa. HR:n avulla hallitaan mm. osaamisen hallintaa, joka täytyy varmistaa varsinkin jos esimerkiksi eläköityminen on organisaatiossa suurta.

Mepco Palkat

Ilmoitusten ja muutosten sähköinen käsittely

Sähköiset lomakkeet ja niiden käsittely nopeuttavat prosesseja, vähentävät virheiden mahdollisuutta ja vapauttavat aikaa hallinnolliselta työltä muihin tärkeämpiin työtehtäviin.

ulkoistettu palkanlaskenta

Julkisen sektorin vaatimuksien ja tarpeiden huomiointi

Ratkaisussa on huomioitu julkisen sektorin vaatimukset, jotta palkka- ja henkilöstöhallinnon prosessit palvelevat juuri oikeita tarpeita.

ulkoistettu palkanlaskenta

Jatkuvasti kehittyvä ratkaisu

Mepco Pro on Accountor HR Solutions Oy:n omistama ja itse Suomessa kehittämä tuote. Ratkaisussa huomioidaan viranomaisvaatimukset ja ominaisuuksia kehitetään vastaamaan asiakkaiden toiveita. Mepco Pro -tuotteesta julkaistaan viisi uutta versiota vuodessa.

Miten Mepco Pro näkyy eri käyttäjäryhmille?

Työntekijät – esimiehet, hallinto ja johto mukaan lukien – on pääsy katsomaan, päivittämään ja hyväksymään omia ja/tai alaisten tietoja ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta.

Palkka- henkilöstöhallinnon työntekijät pystyvät suorittamaan Mepco Pro –ohjelman avulla palkanlaskentaan liittyvät ajot tehokkaasti ja nopeasti. Jatkuva suorituskyvyn parantaminen on osa tuotekehityksemme tekemistä.

Esimiehillä on aina saatavilla ajantasainen tieto henkilöstön palkkaukseen, poissaoloihin, osaamiseen ja pätevyyksiin liittyen. Monipuolinen ja muokattavissa oleva sähköinen lomakkeisto hyväksymiskierrolla tehostaa HR-prosesseja. Valmiit raportit tukevat johtamista ja erilaiset hälytykset esim. koeajan päättymisestä auttavat esimiestä arjen keskellä. Varhaisen välittämisen malli auttaa myös esimiestä puuttumaan ajoissa työntekijän mahdollisiin työntekohaasteisiin.

Ohjelmiston pääkäyttäjille Mepco Pro näkyy muokattavana ratkaisualustana. Uudet yritykset, maksuryhmät, lomakkeet, prosessit, raportit ja perusintegraatiot ympäröiviin järjestelmiin syntyvät kustannustehokkaasti oman henkilöstön toimesta.

Johdolla on henkilöstöraporttien ja tunnuslukujen avulla reaaliaikainen kuva henkilöstöstä ja muutoksista.

Palkanlaskentaominaisuudet pähkinänkuoressa

Mepco Pro –ratkaisun palkanlaskenta sisältää pitkälle kehitetyn sovellusautomatiikan. Ratkaisu on suunniteltu niin, että manuaalisen työn määrä on saatu minimiin. Palkanlaskennan ajojonoon kytketyt toimenpiteet voidaan hoitaa vain napin painalluksella, kun palkka-aineistot on kerätty. Pitkälle automatisoitu prosessi päättyy taloushallinnon kirjauksiin, pankkisiirtoihin ja palkkalaskelmiin. Palkkalaskelmien läpimenoaika on nopea, joka mahdollistaa mm. palvelukeskuksille enemmän palkkalaskelmien läpimenoja tunnissa. Tähän Mepco Pro -tuotekehitys kiinnittää kehityksessä myös jatkossa huomiota, jotta suorituskyky olisi paras mahdollinen isoille massoille.

Palkanlaskentaa varten kerättävä aineisto saadaan käyttöön erilaisten sähköisten lomakkeiden kautta, jotka tehostavat hyväksymiskiertoja. Järjestelmään on mahdollista rakentaa organisaation vaadittavien prosessien mukaisesti tarvittavat sähköiset lomakkeet ja lisätä uusia tarpeen mukaan lisää. Esim. työntekijät voivat täyttää loma- ja poissaolohakemuksia, jotka kulkeutuvat esimiehen tai muun hyväksyjän kautta suoraan palkanlaskentaan, ilman manuaalisia välivaiheita. Näin varmistetaan laadukas palkanlaskenta-aineisto.

Organisaation pääkäyttäjien on itse helppo perustaa ja muokata mahdolliset uudet organisaatiot, maksuryhmät, lomakkeet, prosessit, raportit ja perusintegraatiot ympäröiviin järjestelmiin. Valmiit rajapinnat ovat olemassa, joten ratkaisu on integroitavissa kustannustehokkaasti. Pääkäyttäjät voi itse ylläpitää ja muokata ratkaisua haluamaansa suuntaan.

Mepco Pron yhteyteen on mahdollista ottaa käyttöön Tuntikirjaus-sovellus Kirjaamo. Tuntien ja kappaleiden kohdistaminen organisaation eri dimensioille tuo tiedot palkanlaskennan raporteille ja kirjanpitoon. Kirjaamossa on mahdollista tehdä tuntien hyväksymisprosessi organisaation hyväksymisprosessimallin mukaisesti.

Uutena ominaisuutena Mepco Prohon on valmistunut Palkkioportaali, jonka avulla voidaan luoda palkkiomaksun prosessi yrityksen sisäisille ja ulkoisille palkkionsaajille. Mepco Pro -ratkaisuun on mahdollista liittää myös kokouspalkkio-lisäosa, jonka avulla esimerkiksi kunta voi hallinnoida toimikuntiin liittyvää kokonaisuutta, kuten toimikunnan kaudet, jäsenet, kokoukset ja niihin liittyvät maksut.

HR-järjestelmän ominaisuudet pähkinänkuoressa

Mepco Pro -ratkaisussa on mahdollista ottaa palkanlaskennan lisäksi käyttöön HR-ominaisuudet. Tällöin Mepco toimii myös täysverisenä HR-järjestelmänä. Tiedot ovat samassa järjestelmässä, joten ylimääräisiä integraatioita ratkaisujen välillä ei tarvita. Sama tieto palvelee siis sekä palkanlaskentaa että henkilöstöhallintoa, eikä tietojen siirtymisessä ole viivettä eikä mahdollisuuksia manuaalisiin virheisiin.

HR-ratkaisu on käytössä organisaatiossa erilaisten käyttäjäroolien kautta, joilla on erilaisia oikeuksia järjestelmässä esim. hyväksyntätasolla. Työntekijät pääsevät ilmoittamaan järjestelmän kautta esim. muuttuneen pankkitilin numeron, osoitteen tai anomaan lomia. Esimiehet pystyvät hyväksymään tai hylkäämään hakemuksia. Heille järjestelmä toimii myös päivittäisen työn johtamisessa erilaisten hälytyksien avulla (mm. koeaika, poissaolot) ja he näkevät järjestelmään luotujen osaamisprofiilien perusteella minkälaista osaamista tiimistä puuttuu.

Sähköisen Web-työpöydän kautta ratkaisun käyttö on mahdollista mobiilissa. Selkeä ja helppokäyttöinen käyttöliittymä kannustaa käyttäjiä käyttämään järjestelmää.

Miten Mepco Pro on mahdollista hankkia?

Mepco Pro -järjestelmä on mahdollista hankkia käyttöön palvelukeskuksen kautta palveluna toimitettavana ratkaisuna, tai suoraan meidän kautta omalle organisaatiollenne toimitettavana ratkaisuna.

Mikäli haluat kuulla lisää Mepco Pro -tuotteesta, ota meihin yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö niin palaamme sinulle mahdollisimman pian.

CASE: Sarastia365-palvelu on Mepco Pro -järjestelmän päälle tuotteistettu palvelu 

Sarastian oma Sarastia365-palvelu pohjautuu Mepco Pro -tuotteeseen.  Suuri osa Sarastian asiakkaista on eri kokoisia kuntia, jotka ovat ottaneet modernin järjestelmän innostuneesti vastaan. Mepco Pron toimiessa Sarastian palvelun selkärankana, voi Sarastia luottavaisin mielin tarjota sujuvampaa ja modernimpaa palvelua kunta-asiakkailleen.

Ota yhteyttä – Kerromme mielellämme lisää Mepcosta

Jos alla oleva lomake ei näy, voit täyttää sen täällä.
Tutustu tietosuojaselosteeseen täältä.


Lataa: Paperinpyörittäjästä HR-asiantuntijaksi – Opas fiksumpaan palvelussuhteiden hallintaan digiaikana

Tämä opas on julkisen sektorin HR-asiantuntijan ensimmäinen askel kohti tehokkaampaa digitaalista henkilöstöhallintoa, tyytyväisempää työyhteisöä ja sujuvampaa työntekoa.

Opas antaa hyvän yleiskuvan seuraavista asioista:

  • HR:n prosessien tehostaminen ja digitalisoiminen
  • Rutiinitoimintojen automatisoiminen
  • HRM-järjestelmä asiantuntijatyön tukena
  • HRM-Järjestelmähankinnan johtaminen

Lataa täältä opas ja ota ensimmäinen askel kohti järkevämpää henkilöstöhallintoa ja tyytyväisempää työyhteisöä!

 

Yhteyskontakti

Hannu Lyytikkä

myyntipäällikkö
hannu.lyytikka@accountorhr.fi
+358 50 387 0480

Uutisia Mepco Pro -tuotteeseen liittyen

Helsinki ja Espoo valitsivat HR- ja palkkahallintoonsa uuden ratkaisun
Accountorin Mepco Pro -järjestelmään pohjautuva nykyaikainen ja skaalautuva Sarastia365 HR -ratkaisu on Helsingin ja Espoon kaupunkien valinta uudeksi henkilöstö- ja palkkajärjestelmäkseen.

Lue uutinen

Mepco Pro

Mepco Pro tuotteeseen on luotu uusi palkkioportaali
Palkkioportaalin avulla voidaan luoda palkkionmaksun prosessi yrityksen sisäisille ja ulkoisille palkkionsaajille.

Lue uutinen

Mepco Pro

Mepco Pro avasi väylän kunta-alan HR-hallintoon
Janakkalan kunnan työntekijöiden palkat laskettiin tammikuussa 2020 ensimmäisinä Accountorin Mepco Pro -ohjelmistolla. Kunnalle palvelun tarjosi kuntien palvelukeskus Sarastia omalla Sarastia365 HR -palvelullaan.

Lue lisää

Back to top