Mepco-ratkaisu – tehokas HR- ja palkkaohjelma palkanlaskennan ulkoistaville

Hoidetaanko organisaationne palkanlaskenta tilitoimistossa? Onko HR-järjestelmä asia, jonka käyttöönottoa olette miettineet?

Oman HR-järjestelmän hankinnan sijaan, on mahdollista saada HR-ominaisuudet käyttöön myös tilitoimiston kautta. Mepco-ratkaisulla tilitoimisto tarjoaa organisaatiollenne palkanlaskennan, mutta myös HR-ominaisuudet käyttöön.

Mepco-ratkaisu on tilitoimiston ja asiakasorganisaation ykkösvalinta yhteisen toiminnan tehostamisessa

Ulkoistettu palkanlaskenta on aina organisaation strateginen valinta. Kun päätös ulkoistuksesta on tehty, on tärkeää, että siitä saadaan tavoitellut hyödyt irti. Ulkoistuspalvelussa käytettävä palkkaohjelma on tällöin avainasemassa ja sillä on suora vaikutus siihen työmäärään, jota asiakasyritys itse joutuu käyttämään palkkahallintonsa hoitamiseen.

Mepco-ratkaisu ei ole mikä tahansa palkanlaskentaratkaisu. Sillä voi hoitaa myös HR-asioita! Katso alla olevasta videosta, mitä hyötyjä organisaationne saisi Mepco-ratkaisun käytöstä!

Hyödyt Mepco-ratkaisusta palkanlaskennan ulkoistavalle organisaatiolle

ulkoistettu palkanlaskenta

Materiaalin toimitus tilitoimistolle

Yritys pääsee itse Mepco-järjestelmään, jolloin se voi toimittaa palkanlaskentaan tarvittavat materiaalit suoraan sinne, ilman turhia välikäsiä. Sähköisten hyväksyntäkiertojen ansiosta muuttunutta tietoa voidaan kierrättää yrityksessä ennen sen lähettämistä palkanlaskijan käsittelyyn.

ulkoistettu palkanlaskenta

Tietojen lisäykset ja muutokset

Yrityksen on helppo viedä lomat, poissaolot ja työsuhdemuutokset järjestelmään selainpohjaisen Web-työpöydän kautta, jota on mahdollista käyttää myös mobiilissa.

ulkoistettu palkanlaskenta

Helppo raportointi

Helppokäyttöisen Web-työpöydän kautta organisaatio pääsee raportoimaan ajantasaiset henkilö- ja työsuhdetiedot, sekä tietojen historian, ilman tilitoimiston palkanlaskijan toimenpiteitä. Palkkatapahtumat, henkilörekisterit, lomaoikeudet, poissaolot ja muut palkanlaskennasta tyypillisesti raportoitavat tiedot ovat jatkuvasti saatavilla omien prosessien ja liiketoiminnan tueksi.

ulkoistettu palkanlaskenta

Automaattinen viestintä

Mepco mahdollistaa myös automaattista viestintää, kuten hälytyksiä syntymäpäivistä, kokemusvuosipäivistä, sairauspoissaolojen määrästä (Vatu) tai työsuhteen vaiheista (mm. koeajan tai määräaikaisuuden päättymisestä). Hälytysten vastaanottaja voi olla yhteyshenkilöiden lisäksi kuka tahansa yrityksestä, esimerkiksi esimies.

ulkoistettu palkanlaskenta

Tuntikirjaus ja kulunvalvonta

Tuntikirjaukset voidaan tehdä Mepcon tuntikirjaus-sovellus Kirjaamolla, jolloin ne tallentuvat suoraan palkkaohjelmaan palkkatapahtumiksi, ilman erillistä toimitusta. Mikäli käytössä on kulunvalvontajärjestelmiä, voidaan niiden tuottamaa tietoa toimittaa sähköisessä muodossa ja lukea tiedot ohjelmaan ilman manuaalisia vaiheita.

HR-ominaisuudet ja sähköinen alusta täydentävät ostetun palkanlaskentapalvelun

Mepco

Mepcon Web-työpöytä on selainpohjainen ratkaisu yrityksen palkka- ja henkilöstöhallinnon prosessien jalkauttamiseen. Tilitoimistopalvelun asiakas toimittaa työpöydän kautta kaikki työsuhteisiin, lomiin ja poissaoloihin liittyvät toimenpiteet palkkapalveluun.

Sähköisen Web-työpöydän käyttöön voidaan määritellä tietyt käyttäjäroolit, jotta organisaation henkilöstö pääsee tekemään juuri heille kuuluvia tehtäviä järjestelmässä. Nämä käyttäjäroolit ovat työntekijä, esimies ja HR-yhteyshenkilö. Toinen vaihtoehto
on se, että organisaation HR-yhteyshenkilö ilmoittaa koko organisaation tietovirrat Web-työpöydän kautta.

Mitä eri käyttäjäroolit tekevät sähköisen työpöydän kautta organisaatiossa?

HR-yhteyshenkilön toiminnot järjestelmässä

Organisaatiossa on ainakin yksi HR-yhteyshenkilö, joka toimii alustan pääkäyttäjänä asiakkaan puolella. Kun organisaatiossa aloittaa uusi työntekijä, HR-yhteyshenkilö perustaa uuden työntekijän järjestelmään ja vastaavasti työsuhteen päättyessä päättää työsuhteen. HR-yhteyshenkilö voi työsuhteen aikana tarvittaessa muuttaa työsuhde- ja palkkatietoja. HR-yhteyshenkilö saa oman työnsä tueksi, sekä johdon raportointia varten kattavaa raportointia ulos järjestelmästä. Hän voi ottaa raportteja esim. seuraavista asioista: henkilömäärä, alkaneet- ja päättyneet työsuhteet, jakaumat (ikä ja sukupuoli), lomakertymät ja palkkatapahtumat.

TOIMINNOT:
+ Työsuhteen perustaminen ja päättäminen
+ Työsuhde- ja palkkatietojen muuttaminen
+ Raportit

Esimiehen toiminnot järjestelmässä

Esimies näkee omalla aloitusnäkymällään alaistensa loma- ja poissaolokalenterin. Hän saa alaistensa lomahakemukset suoraan sähköisenä lomakkeena, jotka hän voi hyväksyä tai hylätä. Hyväksytystä lomakkeesta menee tieto suoraan palkanlaskentaan. Myös alaisten poissaoloilmoitukset voivat kiertää halutessa esimiehen kautta. Erilaiset automaattiset hälytykset auttavat esimiestä arjen kiireen keskellä. Hälytyksiä voi tehdä esim: koeajan päättymisestä, määräaikaisuuden loppumisesta, runsaslukuisista poissaoloista, palvelusvuosista tai syntymäpäivistä. Esimies pystyy ottamaan järjestelmästä erilaisia raportteja tukemaan hänen päivittäistä työtään, kuten esimerkiksi työntekijöiden lomakertymistä.

TOIMINNOT:
+ Hälytykset koeajan ja määräaikaisuuden päättymisestä
+ Lomien ja poissaolojen hyväksyntä
+ Alaisten vuosilomakertymät
+ Alaisten loma- ja poissaolokalenteri
+ Raportit

Työntekijän toiminnot järjestelmässä

Työntekijä pääsee muuttamaan sähköisellä alustalla omia tietojaan, kuten esimerkiksi kotiosoitetta ja pankkitilinnumeroa. Hän voi lisätä myös uuden verokortin palkanlaskentaan suoraan alustan kautta. Työntekijä näkee alustalla lomapäiväsaldon ja hän pääsee tekemään suoraan lomahakemuksen, joka menee esimiehelle hyväksyntään. Myös poissaoloilmoitukset tehdään järjestelmään ja tieto niistä menee palkanlaskennalle.

TOIMINNOT:
+ omien tietojen muuttaminen
+ loma- ja poissaolohakemukset
+ verokorttitietojen ilmoitus
+ vuosilomakertymien katselu

Mepco

Mepco-ratkaisua käyttävät tilitoimistot Suomessa

Tilitoimistot tarjoavat palveluitaan valtakunnallisesti, joten tutustu myös muiden kuntien kiinnostaviin tilitoimistoihin!

Aallon Group, Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä ja Oulu
Accountor, tilitoimistot 24 eri paikkakunnalla
Azets, tilitoimistot 15 eri paikkakunnalla
Greenstep, Espoo, Turku, Tampere, Vaasa, Oulu, Jyväskylä, Seinäjoki ja Lahti
Datacleric, Vantaa Emu Growth Partners Oy
Emu Growth Partners Oy, Helsinki, Turku
Eqvitia, Jyväskylä
Gallant, Espoo, Tampere, Lahti, Hämeenlinna, Valkeakoski, Parkano, Savonlinna ja Iisalmi
GOS Consulting, Helsinki, Oulu ja Turku
Heinolan Tulosdata, Heinola
Henkilöstötieto Paloniemi, Oulu
HM-Tilipalvelu, Helsinki
Integrata, Tampere, Helsinki, Pori ja Oulu
Lahden Tulosdata, Lahti ja Hollola
Leinonen Suomi, Helsinki
Mikkelin Tilitoimisto, Mikkeli

Norlic, Pietarsaari
Palkkatalo Oy, Tampere
Priima Yrityslaskenta, Seinäjoki ja Alavus
Rantalainen, tilitoimistot yli 40 eri paikkakunnalla
Rotio Oy, Oulu, Raahe, Kemi, Kokkola, Kalajoki, Rovaniemi
Satakerta Rödl & Partner, Helsinki ja Kouvola
Silta, Helsinki, Tampere, Turku ja Pieksämäki
Staria, Helsinki, Tampere, Lahti, Kotka, Salo, Turku ja Vaasa.
Suomen Lakitilitoimisto Oy, Nokia, Parkano, Kihniö ja Jämijärvi
Talco Knowhow, Kotka
Talenom, tilitoimistot 33 eri paikkakunnalla
TietoAkseli, Helsinki, Ikaalinen, Jyväskylä, Mikkeli, Oulu, Pieksämäki ja Tampere
Tietokauha, Kauhajoki
Tilitoimisto Aarnio Oy, Turku
Tilitoimisto FaktaCount Oy, Vantaa, Tampere, Hämeenlinna, Kuhmo
TMF Finland, Helsinki
TW-Laskentapalvelut, Tampere
Yrityspalvelu Dextella, Kouvola, Lahti ja Savonlinna

Ota yhteyttä – Kerromme mielellämme lisää Mepcosta

Jos alla oleva lomake ei näy, voit täyttää sen täällä.
Tutustu tietosuojaselosteeseen täältä.


Back to top