Hyppää sisältöön

ACCOUNTOR HR SOLUTIONS – LOPPUKÄYTTÄJÄEHDOT

Accountor HR Solutions Oy:n ja loppukäyttäjän välinen ohjelmistopalvelun käyttöoikeussopimus


Ennen kuin alat käyttää (kohdassa 1 määriteltyä) Palvelua ensimmäisen kerran, lue tämä käyttöoikeussopimus (jäljempänä ”Sopimus”) huolellisesti läpi.

”Hyväksyn”-painiketta klikkaamalla hyväksyt tämän Sopimuksen ehdot. PALVELUN KÄYTTÄMISEN KATSOTAAN AINA MERKITSEVÄN SITÄ, ETTÄ OLET LUKENUT TÄMÄN SOPIMUKSEN, YMMÄRTÄNYT SEN SISÄLLÖN JA OLET SITOUTUNUT NOUDATTAMAAN SOPIMUKSEN EHTOJA KAIKILTA OSIN. Jos et hyväksy kaikkia tämän Sopimuksen ehtoja, valitse ”En hyväksy”. Tällöin sinulla ei ole oikeutta käyttää Palvelua.

Tämän Sopimuksen osapuolina ovat Palvelun loppukäyttäjä (sinä yksityishenkilönä) sekä Palvelun käyttöoikeuden myöntävä Accountor HR Solutions Oy. Tällä Sopimuksella loppukäyttäjälle annetaan vain tietyt rajoitetut oikeudet käyttää Palvelua. Accountor HR Solutions Oy pidättää itsellään kaikki muut oikeudet Palveluun. Tässä Sopimuksessa määritellään loppukäyttäjän käyttöoikeudet Palveluun, eikä tämä ole kauppasopimus.

Palvelun käyttöoikeus perustuu tämän Sopimuksen lisäksi loppukäyttäjän edustaman yrityksen tai yhteisön taikka muun tahon Accountor HR Solutions Oy:n kanssa tekemään erilliseen sopimuksen (jäljempänä ”Pääsopimus”), jossa on sovittu muun muassa Palvelun käyttöön liittyvistä maksuista sekä käyttöoikeuden voimassaoloehdoista.​

1. Palvelu


Tässä Sopimuksessa termillä ”Palvelu” tarkoitetaan Mepco Keikat  -ohjelmistopalvelua, johon loppukäyttäjälle on annettu pääsy tämän Sopimuksen ja Pääsopimuksen perusteella. Palvelu sisältää seuraavat osat: (i) toiminnanohjausjärjestelmä, (ii) extranet-sivustot, (iii) mobiilisovellus, (iv) mahdolliset Palvelun päivitys- ja muutosversiot ja kopiot (joista käytetään yhteisnimitystä ”Päivitykset”), (v) kaikki Palveluun sisältyvä materiaali, dokumentointi ja muu kirjallinen aineisto sekä (vi) Palvelun visuaalinen design.


Tämä Sopimus, Palvelun mukana tulevat mahdolliset laajennukset tai muutokset ja mahdolliset myöhemmät täydennykset ja/tai Päivitykset, muodostavat Palvelun käyttöoikeussopimuksen kokonaisuudessaan.

2. Sopimuksen voimassaolo


Tämä Sopimus tulee voimaan välittömästi, kun Palveluun kirjaudutaan sisään ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun loppukäyttäjä on hyväksynyt Sopimuksen ehdot yllä mainitulla tavalla ja on voimassa siihen saakka, kunnes loppukäyttäjän käyttöoikeus Palveluun päättyy tämän Sopimuksen kohdan 12 tai Pääsopimuksen perusteella.

3. Loppukäyttäjän käyttöoikeus


Accountor HR Solutions Oy myöntää loppukäyttäjälle rajoitetun käyttöoikeuden Palveluun Pääsopimuksen mukaiseen tarkoitukseen ja siinä tarkemmin sovituin ehdoin. Käyttöoikeus on ei-yksinomainen ja voimassa ainoastaan käyttöoikeuden hankkineen yrityksen tai yhteisön sisäisessä toiminnassa.


Palvelun käyttöoikeus on henkilökohtainen, ellei Pääsopimuksessa ole nimenomaisesti toisin sovittu. Loppukäyttäjä sitoutuu siihen, ettei se myy, vuokraa, lainaa tai muulla tavoin luovuta Palvelun käyttöoikeutta kolmannelle. Loppukäyttäjällä ei ole oikeutta siirtää, levittää, jakaa, myydä, luovuttaa tai muulla tavoin saattaa yleisön saataville Palvelun sisältämää aineistoa (mukaan lukien tulostiedot) tai mitään osaa siitä.


Loppukäyttäjä sitoutuu säilyttämään käyttäjätunnuksensa ja salasanansa huolellisesti ja olemaan paljastamatta niitä kolmansille. Loppukäyttäjä vastaa käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan tapahtuneesta Palvelun käytöstä ja sitoutuu heti ilmoittamaan Accountor HR Solutions Oy:lle käyttäjätunnuksen tai salasanan joutumisesta kolmannen tietoon taikka epäilemästään käyttäjätunnuksen tai salasanan väärinkäytöstä.


Palvelun tietoturvallisuuden ylläpitämiseksi Accountor HR Solutions Oy voi vaatia loppukäyttäjää vaihtamaan Palvelun käyttämiseksi vaaditun salasanan sekä antaa loppukäyttäjälle muitakin tarpeellisia Palvelun käyttämistä koskevia ohjeita ja määräyksiä.


Loppukäyttäjä saa kopioida Palveluun liittyvää dokumentaatiota vain hyödyntääkseen sitä omassa (edustamansa yhteisön) sisäisessä käytössä.

4. Immateriaalioikeudet


Omistusoikeus sekä tekijänoikeudet ja muut immateriaalioikeudet Palveluun, kuitenkin pois lukien jäljempänä määritelty Asiakkaan Aineisto, kuuluvat kokonaisuudessaan ja yksinomaan Accountor HR Solutions Oy:lle tai sen lisenssinantajille.


Loppukäyttäjän Palveluun tallentamaan tai lisäämään sellaiseen aineistoon, jota koskevat oikeudet eivät millään perusteella kuulu Accountor HR Solutions Oy:lle (jäljempänä ”Asiakkaan Aineisto”) liittyvät tekijänoikeudet ja muut immateriaalioikeudet kuuluvat loppukäyttäjälle tai sellaiselle kolmannelle osapuolelle, jolta loppukäyttäjä johtaa oikeutensa kyseisen aineiston käyttämiseen. Accountor HR Solutions Oy:lla on oikeus käyttää Asiakkaan Aineistoa tämän Sopimuksen ja Pääsopimuksen mukaisia tarkoituksia varten.


Loppukäyttäjällä ei ole oikeutta (i) väärinkäyttää, muokata, kääntää, muunnella tai kopioida (lukuun ottamatta Palvelun sallitun käytön kannalta välttämättömiä teknisiä kopioita) Palvelua, taikka siirtää sen käyttöoikeutta, (ii) käyttää Palvelua tai sen sisältämää aineistoa tai sen tulostietoja (välittömästi tai välillisesti) toisen palvelun tai muun tuotteen tai ohjelmiston luomiseen, opettamiseen, kehittämiseen tai parantamiseen, jollei kyse ole Palvelun julkisista rajapinnoista, (iii) kiertää Palvelun teknisiä rajoituksia, (iv) tutkia Palvelun valmistustapaa tai pyrkiä selvittämään Palvelun lähdekoodia millään tavoin, (v) myydä Palvelua edelleen, vuokrata, leasing-vuokrata, luovuttaa tai lainata sitä taikka myöntää siihen alilisenssejä tai muitakaan käyttöoikeuksia, taikka (vi) käyttää Palvelua millään lainvastaisella tavalla. Loppukäyttäjä sitoutuu huolehtimaan siitä, että kaikissa Palvelun avulla tuotetuissa aineistoissa on selvät ja nimenomaiset merkinnät aineiston lähteestä sekä Accountor HR Solutions Oy:n tekijänoikeudesta Palveluun.

5. Palvelun käyttö


Loppukäyttäjä vastaa kaikista Palveluun sisällyttämistään tiedoista ja niiden oikeellisuudesta.


Loppukäyttäjä ei saa omalla toiminnallaan häiritä, rajoittaa tai estää muiden Palvelun käyttäjien toimintaa ja Palvelun käyttöä. Loppukäyttäjä sitoutuu olemaan tallentamatta Palveluun tiedostoja, jotka sisältävät viruksia, tai muita haittaohjelmistoja tai niiden osia, sekä olemaan jakamatta ja levittämättä tällaisia tiedostoja. Loppukäyttäjä sitoutuu olemaan välittämättä Palvelun avulla sekä olemaan tallentamatta Palveluun aineistoa, joka on lain tai hyvän tavan vastaista tai joka loukkaa kolmansien osapuolten immateriaali- tai muita oikeuksia.


Accountor HR Solutions Oy:lla on oikeus vapaasti kehittää ja muuttaa Palvelua sekä Palvelun käyttöön tarvittaville laitteistoille ja ohjelmistoille asetettuja vaatimuksia. Accountor HR Solutions Oy:lla on oikeus tuottaa Palvelu parhaaksi katsomallaan tavalla.


Accountor HR Solutions Oy:lla on oikeus keskeyttää Palvelun tuottaminen ja saatavuus, jos se on tarpeellista Palvelun taikka sen teknisen muutoksen tai uudistamisen vuoksi, yleisen tietoliikenneverkon asennus-, muutos- ja huoltotöiden vuoksi taikka jos lait, asetukset, viranomaisten määräykset, ohjeet tai lausunnot tätä edellyttävät. Accountor HR Solutions Oy pyrkii mahdollisuuksiensa mukaan siihen, ettei keskeytys jatku tarpeettoman kauan ja että siitä aiheutuvat haitat jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Accountor HR Solutions Oy pyrkii ilmoittamaan keskeytyksistä etukäteen, jos se käy kohtuudella päinsä.


Accountor HR Solutions Oy:lla on oikeus estää loppukäyttäjän pääsy Palveluun ja/tai kieltää Palvelun käyttö tilapäisesti tai pysyvästi esimerkiksi, jos loppukäyttäjä menettelee tämän Sopimuksen, lain tai hyvän tavan vastaisella tavalla.

6. Henkilötietojen käsittely


Accountor HR Solutions Oy toimii henkilötietojen käsittelijänä tarjotessaan asiakkaalle Mepco Keikat -ohjelmistopalvelua sekä mahdollisesti muita palveluita, jotka edellyttävät henkilötietojen käsittelyä rekisterinpitäjän lukuun. Tällaista henkilötietojen käsittelyä varten Accountor HR Solutions Oy on tehnyt asiakkaan kanssa Pääsopimuksen osana erillisen tietojenkäsittelysopimuksen, jonka tarkoituksena on varmistaa yhtenäiset tietosuoja- ja tietoturvakäytännöt. Näissä tilanteissa rekisteröidyn tietojen käsittelyä koskee rekisterinpitäjän tietosuojaseloste tai muu dokumentaatio, jolla rekisteröityjä informoidaan tietojen käsittelystä.


Tietosuojalakien salliessa Accountor HR Solutions Oy voi käyttää henkilötietoja tai muita Palvelun käytöstä saatuja tietoja: (i) tietoturvatapahtumien havaitsemiseen ja turvallisuuden tehostamiseen; (ii) suojaamaan vilpilliseltä tai laittomalta toiminnalta; (iii) ylläpitääkseen ja parantaakseen Palvelun käyttöä, laatua ja sen ominaisuuksia; ja (iv) määrittääkseen käytettävyysongelmia ja ymmärtääkseen Palvelun käyttäjien tarpeita paremmin.
Accountor HR Solutions Oy voi toimia myös rekisterinpitäjänä, jolloin tietojen keräämistä, käsittelyä ja säilyttämistä koskeva informaatio on kuvattu Accountor HR Solutions Oy:n tietosuojaselosteessa, joka on saatavilla tällä sivustolla.

7. Ylläpito ja tekninen tuki


Accountor HR Solutions Oy ei ole velvollinen tarjoamaan loppukäyttäjälle ylläpitoa, teknistä tukea tai muita palveluita, ellei Pääsopimuksessa ole toisin sovittu.

8. Muut velvoitteet


Tästä Sopimuksesta aiheutuu Accountor HR Solutions Oy:lle vain ne velvoitteet, joista tässä Sopimuksessa on nimenomaisesti sovittu.

9. Vastuunrajoitukset


Loppukäyttäjä hyväksyy sen, että Palvelu toimitetaan ”sellaisena kuin se on” ilman minkäänlaista velvoitteita muuttaa tai päivittää Palvelua. Accountor HR Solutions Oy ei takaa eikä vastaa siitä, että Palvelu toimii keskeytyksettä ja virheettömästi tai että se soveltuu aiottuun käyttötarkoitukseen. Accountor HR Solutions Oy ei vastaa mistään tähän Sopimukseen tai Palvelun käyttöön perustuvasta välittömästä tai välillisestä vahingosta loppukäyttäjälle, ellei pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu.

10. Sovellettava laki ja yleiset määräykset


Tähän Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta kansainvälistä lainvalintaa koskevia säännöksiä ja periaatteita. Sopimukseen liittyvät riita-asiat pyritään ratkaisemaan neuvotteluteitse. Sopimuksesta aiheutuvat riidat ratkaistaan lopullisesti välimiesmenettelyssä Keskuskauppakamarin nopeutettua välimiesmenettelyä koskevien sääntöjen mukaisesti.


Jos jokin tämän Sopimuksen osa todetaan pätemättömäksi, sillä ei ole muilta osin vaikutusta Sopimukseen, joka jää sellaisenaan voimaan. Kaikki tämän Sopimuksen muutokset tulee tehdä kirjallisesti.


Loppukäyttäjällä ei ole oikeutta ilman Accountor HR Solutions Oy:n etukäteen antamaa nimenomaista kirjallista suostumusta osaksikaan siirtää tätä Sopimusta tai Sopimukseen perustuvia oikeuksia tai velvollisuuksia kolmannelle.

11. Muutokset


Accountor HR Solutions Oy:lla on oikeus muuttaa tämän Sopimuksen sisältöä yksipuolisesti ja ilman eri ilmoitusta. Suosittelemme tarkistamaan käyttöehtojen sisällön säännöllisesti.

12. Sopimuksen päättäminen


Tämä Sopimus ja loppukäyttäjän käyttöoikeus Palveluun päättyvät automaattisesti Pääsopimuksen päättyessä. Loppukäyttäjä voi lisäksi irtisanoa tämän Sopimuksen milloin tahansa ilmoittamalla siitä kirjallisesti Accountor HR Solutions Oy:lle, jolloin loppukäyttäjän käyttöoikeus Palveluun päättyy välittömästi.


Kun loppukäyttäjän käyttöoikeus Palveluun päättyy, kaikki Palveluun liittyvä aineisto on, Accountor HR Solutions Oy:n vaatimuksesta riippuen, joko tuhottava tai palautettava seuraavaan osoitteeseen: Accountor HR Solutions Oy, Keilaniementie 1, 02150 ESPOO.