Hyppää sisältöön
Keikkatyön hallinta
8.3.2024

HetApu & Kangashoiva Oy käyttää Mepco Keikkoja

Elina Harjulan ja Anne Riston yritys HetApu henkilöstöpalvelut / Kangashoiva Oy tarjoaa henkilöstövuokrausta hoivapalveluyrityksille laajalla alueella. Yritys tarjoaa koulutettua hoitohenkilökuntaa lyhyellä varoitusajalla sekä pidemmän poissaolon ajaksi että osapäiväiseen tarpeeseen.

Elina ja Anne käyttävät yrityksessään Mepco Keikat -keikkatyönhallintaohjelmaa, jonka avulla he hallinnoivat keikkatyöntekijöitä ja avoimia työvuoroja sujuvasti.

Anne ja Elina olivat mukana Jyväskylän ammattikorkeakoulun DigiKyky-hankkeessa, jossa he yrittivät löytää ratkaisua sujuvampaan keikkatyövuorojen hallintaan. Samaan aikaan ihan sattumalta he saivat markkinointipuhelun Mepco Keikat -järjestelmää koskien.

”Luulimme, ettei sellaista järjestelmää ole olemassakaan, mitä me tarvitsisimme, tai jos olisikin niin ajattelimme, ettei sellainen sopisi tällaiselle pienelle toimijalle. Tuotteen esittelyssä totesimme, että Mepco Keikat vastaa juuri meidän tarpeisiimme ja päätimme ottaa sen käyttöön”, Anne taustoittaa järjestelmän hankintaan vaikuttaneita syitä.

Mepco Keikat on tuonut roimasti lisää joustavuutta ja tehokkuutta työhön

Anne ja Elina kertovat, että ohjelma on vapauttanut aikaa yrityksen toiminnan kehittämiseen ja esimerkiksi työntekijöiden työhyvinvointiin panostamiseen, koska se nopeuttaa mm. työvuorojen jakamiseen ja laskutukseen liittyviä rutiinitehtäviä.

”Ohjelma on tuonut todella paljon joustavuutta työhömme, koska nyt voimme jakaa työvuoroja puhelimella tai tietokoneella, missä vain vaikkapa kaupan kassajonossa. Se on meille merkittävä juttu, että Mepco-sovellus kulkee aina taskussa mukana. Myös työntekijämme tykkäävät mobiilisovelluksesta,” Elina kehuu.

”Lisäksi Mepco Keikoista saamme nyt suoraan laskutus- ja palkka-aineistot vietyä taloushallinto-ohjelmaan. Sen myötä työ ja virheiden riski vähenivät valtavasti”, Anne iloitsee.

”Mepco Keikkojen käyttöönotto on täysin mahdollistanut yrityksemme kasvun. Ilman sitä ei olisi mitenkään ollut mahdollista kasvaa sitä vauhtia, koska aikamme ei olisi mitenkään riittänyt jakamaan työvuoroja käsipelillä enää”, Anne kertoo kiitollisena.

”Panostamme myös tiedolla johtamiseen ja nyt saamme järjestelmästä reaaliaikaista dataa sen tueksi,” Elina kertoo.

Työntekijät ja asiakkaat ovat ottaneet järjestelmän hyvin vastaan

Mepco Keikat ei ole ainoastaan helpottanut yrittäjien arkea, vaan se on otettu myös positiivisesti vastaan työntekijöiden keskuudessa.

Annea ja Elinaa aluksi vähän mietitytti, miten työntekijät ottavat uuden ohjelman vastaan. Etenkin koska heillä on myös hieman iäkkäämpiä työntekijöitä, jotka eivät ole niin tottuneita sovellusten käyttäjiä.

”Olimme itse ennakkoluuloisia, mutta meidän työntekijämme olivatkin oikein muutosmyönteisiä ja oikein halusivat ottaa digitaalisuutta mukaan työhön,” Elina iloitsee.

”Työntekijät ovat ottaneet ohjelman innolla käyttöön. Tiimi-illassa käytiin yhdessä läpi sovelluksen asentamista ja käyttöä. Sen jälkeen kaikki ovat vain kehuneet, eikä keneltäkään ole tullut moitteen sanaa”, Anne kertoo.

Myös asiakkaat ovat ottaneet Mepco Keikat hyvillä mielin vastaan.

”Useampi meidän asiakkaistamme on ottanut ohjelman käyttöön, ja ovat kokeneet, että se helpottaa heidänkin arkeaan – etenkin laskujen tarkastamista”, Anne kertoo.

Käyttöönottokoulutus ja tuki saavat kiitosta

”Saimme ihan älyttömän hyvän koulutuksen ja mielettömän tuen ohjelman käyttöönottoon”, Elina kertoo.

”Meillä oli koko ajan tukenamme todella ammattimainen henkilö, joka osasi vastata kaikkiin kysymyksiimme”, Anne komppaa.

Yrittäjät kertovat, että ovat saaneet myös tarvittaessa aina tukea ja apua ohjelman käyttöön käyttöönottovaiheen jälkeenkin.

Kustannukset ovat pysyneet maltillisina

Järjestelmän hinta pohditutti pientä yritystä pyörittäviä Annea ja Elinaa. Hinta on kuitenkin yllättänyt positiivisesti.

”Olimme varautuneet suuriin kustannuksiin, mutta järjestelmän hinta yllätti meidät, sillä mitään yllättäviä kustannuksia ei ole tullut ja hinta on pysynyt maltillisena”, Elina kertoo.

”Hinta on kyllä ollut oikeasti tosi joustava ja se määräytyy sen mukaan, miten meillä on henkilöstölle palkkoja maksettu. Kun toiminta on ollut pienempää, niin kustannukset myös menevät sen mukaisesti, eikä siitä tarvitse erikseen huolehtia”, Anne jatkaa.

Käyttäjävetoinen tuotekehitys saa kehuja

”Olemme useamman kerran toivoneet ohjelmaan jotakin ominaisuutta, jota ei vielä ole ollut. Ja ei mene kuin hetki, niin tulee tiedote, että tämä uusi ominaisuus löytyy nyt Mepco Keikoista,” Anne kertoo.

”Ja meidän työntekijöiltämme on myös tullut tosi monta hyvää ideaa, jotka on sitten sovellukseen toteutettu”, Elina jatkaa.