Hyppää sisältöön
Työvuorosuunnittelu
Blogi
11.2.2022

5 helppoa vinkkiä Mepco Työvuorovelhon työntekijän mobiiliiversion käyttöön

Mepco Työvuorovelhossa on monipuolinen ja helppokäyttöinen mobiiliversio työntekijöille. Työntekijän mobiiliominaisuuksien käyttöönotto on mahdollista kaikille asiakkaillemme. Työntekijöiden osallistaminen työvuorosuunnitteluun helpottaa esimiesten ja työvuorosuunnittelijoiden työtä. Suosittelemmekin antamaan työntekijöille henkilökohtaiset oikeudet TyövuoroVelhoon, ja siten mahdollistaa heille mobiiliversion käytön.

Esimerkiksi työntekijä voi kirjata työvuoro- ja lomatoiveensa suoraan Mepco Työvuorovelhoon, jolloin erillisiä lippulappuja tai Exceleitä ei enää tarvita tietojen keräämiseen, vaan vuorosuunnittelija näkee toiveet suoraan järjestelmästä. Lisäksi työntekijä voi tehdä tarvittavia muutoksia suoraan vuoroihin ilman välikäsiä, ja ne tulevat esimiehelle hyväksyttäväksi järjestelmään ilman erillistä viestintää.

Tässä artikkelissa annamme käytännöllisiä vinkkejä Mepco Työvuorovelhon mobiilikäyttöön työntekijöille.

1. Näin aloitat käytön

Työntekijän mobiiliversioon pääsee kirjautumalla mobiililaitteella Mepco Työvuorovelhon kirjautumissivuilta henkilökohtaisilla työntekijätunnuksilla. Kirjautumisen jälkeen mobiilisovelluksessa näkyvät toiminnallisuudet tulevat esiin sen mukaisesti, millaiset oikeudet työntekijän tunnuksiin on määritetty ja onko hänellä käytössä Kellokorttia.

2. Työvuorojen tarkastelu

Jo toteutuneet ja suunnitellut työvuorot ovat nähtävissä näytön vasemmalta puolelta valikon ”Työvuorot”-kohdasta. Näytössä näkyy kerrallaan oletuksena kuluvan viikon työvuorot. Oikealla yläkulmassa on kalenteri-ikoni, josta klikkaamalla voidaan valita, minkä ajankohdan työvuoroja halutaan tarkastella.

Esimerkiksi, jos halutaan nähdä kuluvan kuukauden työvuorot, valitaan kaikki kuluvan kuukauden päivät kalenterinäkymästä, jolloin nähdään viikoittain valitun kuukauden vuorot.

3. Työvuorotoiveiden, poissaolojen ja lomien ilmoitus

Jos työntekijällä on oikeudet mobiiliversioon, hän voi Työvuorot -valikosta ilmoittaa yksittäisiä työvuoro- ,poissaolo- ja vuosilomatoiveita tuleville työvuorolistoille. Tämä onnistuu napsauttamalla halutun päivän kohdalta +- painikkeesta.

Valikon poissaolot-kohdasta työntekijä pääsee ilmoittamaan pidemmät poissaolot kuten vuosilomatoiveet. Kalenteripainikkeesta päästään lisäämään toivotun poissaolon alku- ja loppupäivät.

Kirjaamisen jälkeen toiveet menevät työvuorolistalle esimiehelle hyväksyttäväksi.

4. Työvuorojen muutokset

Jos työntekijällä on oikeus muuttaa toteutuneita työvuoroja, tällöin työvuoron muutos onnistuu helposti vain vuoroa napsauttamalla. Työvuoroon voi tehdä erilaisia muutoksia, kuten vaihtaa vuoron alku- tai loppuajankohtaa ja työajanlaatua sekä muuttaa työpistettä, jos työntekijä on tehnyt osan vuorosta toisessa työpisteessä.

Vuoron voi poistaa klikkaamalla kolmea pistettä ja valitsemalla poista.

Puuttuvan vuoron voi lisätä tyhjälle päivälle painamalla +-painiketta ja täyttämällä tehdyn vuoron tiedot.

5. Palkanlaskentajakson hyväksyntä

Jakson lopussa on hyväksy-painike, josta klikkaamalla avautuu näkymä kuluneen palkanlaskentajakson tehdyistä vuoroista ja siihen liittyvistä tiedoista kuten lisistä. Tietojen tarkastuksen jälkeen työntekijä voi hyväksyä jakson.

Katso myös koulutusvideo työntekijän mobiilinäkymästä!

Lue myös: