Hyppää sisältöön
Keikkatyön hallinta
Blogi
13.10.2023

Keikkatyö muuttaa muotoaan – panosta työntekijäkokemukseen ja erottaudu joukosta

Keikkatyö muuttaa muotoaan – panosta työntekijäkokemukseen ja erottaudu joukosta

Keikkatyö on yhä kasvava trendi. Epävarma taloudellinen tilanne ja krooninen osaajapula eri aloilla ovat luoneet tarpeen joustavalle työvoimalle. Jatkuva noususuhdanne keikkatyön suosiossa on tuonut mukanaan runsaasti keikkatyötä tarjoavia yrityksiä.

Koska keikkatyöntekijöitä tarvitaan entistä enemmän, kilpailu parhaista osaajista on tiukkaa. Keikkatyöntekijöillä on valtaa valita, missä he haluavat työskennellä. Miten siis voit erottua ja houkutella heidät yritykseesi?

Osaajien houkutteluun tarvitaan enemmän kuin perustekijät

Vaikka perusasioilla, kuten kilpailukykyisellä palkalla ja runsailla työtilaisuuksilla, on roolinsa, ne eivät yksin riitä houkuttelemaan osaajia. Moni kilpailija tarjoaa samat edut. Tässä kohtaa työntekijäkokemuksen merkitys korostuu. Erinomainen työntekijäkokemus sitouttaa keikkatyöntekijöitä, jotka ovat siten myös motivoituneempia tekemään työnsä parhaalla mahdollisella tavalla.

Työntekijäkokemuksen korostaminen voi olla se kilpailuetu, joka vetää parhaat keikkatyöntekijät puoleesi.

Mutta miten luoda mainio keikkatyöntekijäkokemus?

Keikkatyöntekijäkokemuksen avaintekijät:

Mepco Keikat tarjoaa ratkaisun näihin tarpeisiin, helpottaen keikkatyön hallintaa ja parantaen samalla työntekijäkokemusta. Mepco Keikkojen avulla saat parhaat osaajat avoimiin työvuoroihin, ja lisäksi se on investointi parempaan työntekijäkokemukseen. Tutustu Mepco Keikat -keikkatyön hallintaohjelmaan ja houkuttele parhaat keikkatyöntekijät joukkoosi!

Lue myös: