Hyppää sisältöön
Työvuorosuunnittelu
Blogi
11.3.2022

Miksi valita toimialalle suunnattu työvuorosuunnitteluohjelma?  

Työvuorosuunnittelu on monen muuttuvan tekijän yhteensovittamista ja huomioonottamista. Siihen liittyy haasteita, jotka vaihtelevat toimialan mukaan. Toisella alalla viikonloppuvuorojen jakautuminen tasapuolisesti on tärkeämpää kuin toisella. Toisaalla taas työtehojen optimointi on ykkösprioriteetti. Eri aloilla on erilaisia rooleja, jotka tulee olla miehitettynä tiettyinä aikoina jne.  

Nämä kaikki esimerkit vaikuttavat olennaisesti työvuorosuunnitteluun. Jotta vuorojen suunnittelu olisi mahdollisimman jouhevaa, kannattaakin valita työvuorosuunnitteluohjelma, joka on omalle toimialalle suunnattu. Myös sillä on väliä, että ohjelmistotoimittajalla on kokemusta alan tarpeista. 

Accountor HR Solutionsin työvuorosuunnitteluohjelmia on kaksi. Mepco Työvuorovelho on erityisesti esimerkiksi apteekeille, sote-alalle ja seurakunnille suunniteltu ohjelma. Toinen ohjelmamme Mepco Maraplan on puolestaan suunnattu ensisijaisesti matkailu- ja ravitsemusalalle sekä kaupan alalle.  

3 hyötyä ohjelmistotoimittajan toimialatuntemuksesta asiakkaalle 

1. Pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. 

Koska myynnissä ja asiakastuessa on laaja kokemus tiettyjen toimialojen palvelemisesta, toimialan työvuorosuunnittelun perusasiat ovat meille hyvin tuttuja, ja pystymme tarjoamaan parempaa palvelua asiakkaalle. 

2. Ohjelma vastaa toimialan tarpeita. 

Kun ohjelmalla on vankka jalansija tietyllä toimialalla, ohjelmaa on luonnollisesti kehitetty ja kehitetään jatkuvasti kyseisen toimialan tarpeita vastaavaksi. 

3. Käyttöönottoprosessi on sujuva. 

Kokemuksen myötä käyttöönottoprosessi on muotoutunut kyseiselle toimialalle sopivaksi.  

Konkreettisia ominaisuuksia tietyille toimialoille   

Tässä muutama konkreettinen esimerkki, millaisia alakohtaisia ominaisuuksia järjestelmiimme on kehitetty.   

Apteekit  

Kokemuksemme mukaan apteekeissa tasapuolisuus tuntuu olevan usein todella tärkeä asia. Sen vuoksi työvuorosuunnitteluohjelmasta halutaan voida nähdä tarkasti, että tietyt vuorot jakautuvat tasaisesti. Apteekit käyttävät usein Mepco Työvuorovelhon Tilastot-hakua, jonka avulla voidaan varmistaa, että työntekijöillä on ollut esimerkiksi tasapuolisesti sunnuntaivuoroja. Lisäksi apteekeissa vahvuuslaskurit ovat tärkeitä. Mepco Työvuorovelhoon voidaan määritellä esimerkiksi, että avaus- ja sulkuvuoroissa pitää olla tietty määrä farmaseuttisia työntekijöitä. 

Sote-ala 

Myös Sote-alalla vahvuuslaskureita käytetään, jos toiminta edellyttää vakiotarpeita miehitykselle. Mepco Työvuorovelhoon on kehitetty myös erityisesti sote-alaa ajatellen henkilöstömitoituslaskenta, jonka avulla nähdään, onko miehitys riittävä suhteessa asiakasmäärään. 

Matkailu ja ravintola-ala 

Mara-alalla ollaan vahvuuslaskennan lisäksi monesti kiinnostuneita seuraamaan työtehoja tai laskemaan listan hintaa. Mepco Maraplanista voidaan nähdä euromääräisesti, paljonko työvuorolistan mukaiset henkilöstökulut tulevat olemaan.  

Yllä mainitut ominaisuudet, kuten vahvuuslaskurit, eivät lähtökohtaisesti ole kuitenkaan rajattu vain tietyille toimialoille, eli niitä voi paikoin muutoinkin hyödyntää. 

Lue myös: