Hyppää sisältöön
Työvuorosuunnittelu
Blogi
23.9.2021

Työvuorosuunnittelu ei ole koskaan ollut näin helppoa

Monessa yrityksessä käytetään työvuorosuunnitteluun kuukausittain reilusti aikaa. Lisäksi suunnittelu voi aiheuttaa harmaita hiuksia ja ylimääräistä stressiä, kun painitaan resurssien oikean mitoituksen, työvuorotoiveiden ja työvuorojen tasapuolisuuden kanssa.

Olemme helpottaneet asiakkaidemme työtä työvuorosuunnittelun parissa jo pitkään tarjoamalla erinomaisen työkalun suunnittelun tueksi. Järjestelmä on tehokas ja se säästää aikaa sekä vaivaa, mutta olemme halunneet viedä homman aivan uudelle tasolle. Olemme nimittäin tuoneet automatiikan mahdollisuudet osaksi työvuorosuunnittelua. Mitä jos automaatti huolehtisi siitä, että tietyt työvuorot täytetään tasaisesti eri työntekijöiden kesken ja kaiken lisäksi vuorojen tasapuolinen kierto sekä työvuorotoiveet otettaisiin huomioon?

Nyt se on mahdollista, sillä tuotekehittelymme lopputuloksena on Työvuorot automaattisesti -palvelu, joka on saatavilla Mepco Työvuorovelho-järjestelmään lisäpalveluna.

Palvelu on nerokas monestakin syystä, mutta alla listaamme muutaman seikan:

1. Ajansäästö työvuorosuunnittelussa on merkittävä

Palvelun avulla työvuorojen suunnittelu nopeutuu merkittävästi. Tekoäly hoitaa työvuorolistojen suunnittelun jopa yhden napin painalluksella. Se vapauttaa siis merkittävästi esimiesten aikaa muihin tehtäviin.

2. Aina oikeat henkilöt oikeaan aikaan oikeassa paikassa

Työvuorosuunnittelun tärkeimpiä tehtäviä on varmistaa, että työntekijöitä on riittävästi mutta ei liikaa. Näin pystytään välttämään jonoja, parantamaan asiakaspalvelun laatua, mutta samalla myös varmistamaan, että euroja ei kulu siihen, että työntekijöitä on tyhjän panttina. On myös tärkeää, että oikeat henkilöt ovat paikalla oikeaan aikaan. Työvuorot Automaattisesti -palvelu varmistaa, että työvuoroihin varataan oikea määrä henkilöitä, joilla on tarvittavat osaamiset.

3. Työvuorotoiveet ja tasapuolisuus otetaan huomioon

Palvelu on niin kehittynyt, että se pystyy ottamaan työvuorojen suunnittelussa huomioon työntekijöiden työvuorotoiveet sekä sen, että vuorot jakautuvat tasapuolisesti työntekijöiden kesken. Lisäksi järjestelmä osaa huomioida työntekijäkohtaiset vaatimukset, sopimukset ja käytännöt. Tekoäly on ihmistä parempi muistamaan asioita, joten se auttaa suunnittelemaan vuorot entistä tasapuolisemmin ja virheettömämmin. Työntekijät kiittävät!

4. Työnkierto otetaan huomioon automaattisesti

On tärkeää, että osaaminen pysyy yllä, joten ohjelma osaa myös ottaa huomioon työnkierron. Tällöin samat henkilöt eivät päädy aina samaan tehtävään, vaan tehtävät vaihtelevat, jotta asiat eivät pääse unohtumaan. Tekoäly hoitaa, että työvuorot kiertävät työntekijöiden välillä.

Saatavilla kaikille Mepco Työvuorovelhon asiakkaille

Työvuorot automaattisesti -palvelu on tarjolla kaikille yrityksille, joilla on käytössään Mepco Työvuorovelho. Palvelu voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön vain osalle yrityksen työryhmistä. Erityisen hyvin palvelu sopii yrityksille, joissa on säännönmukaista toistuvuutta viikoittaisissa työvuoroissa.

Lue myös: