Hyppää sisältöön
Raportointi ja analytiikka
Blogi
2.10.2023

Uusi HR-raportoinnin mullistava Mepco Analytiikka-ratkaisu esiteltiin lanseeraustilaisuudessa

Paikan päälle Accountor Toweriin sekä linjoille kokoontui peräti yli 300 asiakasta kuulemaan uudesta HR-analytiikan ratkaisustamme 25.10.2023 järjestetyssä lanseeraustilaisuudessa.

Mepco Analytiikka on pitkään odotettu ja asiakkaidemme palautteista ja toiveista kummunnut ratkaisu, joka on nyt saatavilla Mepco Total-asiakkaillemme. Ratkaisu tulee helpottamaan asiakkaidemme HR-raportointia ja tuomaan HR-datan helpommin näkyville ja täten myös osaksi organisaatioiden päätöksentekoa.

Tilaisuuden avasi Accountor HR Solutionsin Head of Business Development, Petri Ontto, joka toivotti runsaslukuisen yleisön tervetulleeksi tilaisuuteen sekä kertoi uuden ratkaisun taustoista:

”Tiedolla johtaminen ja henkilöstöanalytiikka ovat jo pidempään kiehtoneet meitä ja asiakkaitamme. Asiakkailta on tullut vahva signaali, että Mepcossa olevaa henkilöstödataa haluttaisiin hyödyntää paremmin liiketoiminnan kehittämisessä ja päätöksenteossa. Erityisesti on toivottu selkeää ja graafista raportointia Mepco-järjestelmään kertyvästä valtavasta määrästä HR-dataa.”

Mepco Analytiikka-ratkaisu on kehitetty yhteistyössä Integratan kanssa nimenomaan vastaamaan tähän tarpeeseen.

Tiedolla johtaminen ja HR-datan hyödyntäminen

Tilaisuuden Key Note -puhuja Jaana Saramies piti inspiroivan puheenvuoron henkilöstöanalytiikasta ja HR-tiedolla johtamisesta. Tilaisuuden puheenvuorossa kiteytettiin hyvin selkeästi, miksi organisaatioiden kannattaa panostaa HR-tiedolla johtamiseen. Saramiehen puheenvuoro herätteli kuulijoita ajattelemaan HR-dataa strategisena hyötynä organisaatiolle.

”Näen henkilöstöanalytiikassa keinon parantaa meidän kaikkien työelämää. Siinä on valtavasti potentiaalia tuoda hyötyä sekä organisaatiolle että henkilöstölle”, Saramies aloittaa.

Henkilöstöanalytiikan potentiaali liiketoiminnalle:

Saramies korosti puheessaan, että henkilöstöanalytiikka on paljon muutakin kuin pelkkiä mittareita ja raportteja. Tiedolla on tarkoitus säätää tarkkuustasoa, jonka perusteella päätöksiä tehdään.

”Tavoitteena tulisi olla, että päästäisiin pelkästä raportoinnista toiminnan johtamiseen. Kun analysoidaan yhdistämällä eri tietoja, ja tiedot ovat meillä helpommin saatavilla, voidaan niitä hyödyntää systemaattisemmin ja siirtyä pois tiettyyn ajanjaksoon sidotusta raportoinnista jatkuvampaan toimintaan. Silloin päästään lähemmäksi parempia päätöksiä ja toiminnanjohtamista”, Saramies sanoo.

Mikä on mittareiden matka toiminnaksi?

Mittareiden tekemisen perustana tulisi olla tiedon käyttäjien, kuten esihenkilöiden, johtajien ja päätöksentekijöiden tarpeet. HR-datan hyödyntäminen päätöksenteossa vaatii toimintatapojen ja kulttuurin muutosta organisaatiossa. Ensimmäinen askel kutenkin on, että organisaatiolla on olemassa tekniset välineet HR-analytiikan ja datan keräämiseksi ja mittarien luomiseksi. Sen jälkeen tulee syventyä, miten HR-data ja henkilöstöanalytiikka palvelevat päätöksenteon ja toiminnan tarpeita, jotta se saadaan hyötykäyttöön.

Mikä on Mepco Analytiikka?

Seuraavaksi ääneen pääsivät Juho Hynynen Accountor HR Solutionsilta ja Riku Honkanen Integratalta. Juho ja Riku kertoivat, mikä tämä uusi Mepco Analytiikka-ratkaisu nyt oikein on ja pääsimme näkemään myös demon tuotteesta.

Mepco Analytiikka on Mepco Palkat-ratkaisun päälle rakennettu kokonaisvaltainen raportointiratkaisu, joka mahdollistaa henkilöstöhallinnon prosesseissa syntyneen tiedon hyödyntämisen päätöksenteossa. Koska ratkaisu tuottaa selkeän, reaaliaikaisen ja graafisen näkymän HR-datasta, yritys voi keskittyä tiedon analysointiin, johtopäätöksiin ja päätöksentekoon.

Ratkaisun hyödyt pähkinän kuoressa:

Mepco Analytiikka vie henkilöstöhallinnon tunnuslukujen raportoinnin uudelle tasolle ja mahdollistaa datan strategisen hyödyntämisen päätöksenteon tukena!

Lue lisää Mepco Analytiikka-ratkaisusta täältä!

Lue myös: