Hyppää sisältöön

Työvuorosuunnittelu

Työvuorosuunnittelu ja toimialakohtaista erikoisosaamista

Nykyaikaiset työvuorosuunnittelu ohjelmat sisältävät:

  • Helppokäyttöisen käyttöliittymän
  • Tiedot työehtosopimuksista laskelmien pohjalle
  • Mahdollisuuden käsitellä toteutuneita työaikoja
  • Kaikki tarvittavat tiedot palkanlaskentaan sähköisessä muodossa
  • Raportit tarvittavista tiedoista
  • Työvuorolistat helposti saatavilla olevassa muodossa

Työvuorosuunnitteluohjelmiston hyötyjä

Selaimella käytettävä ohjelma työvuorojen suunnitteluun

Selainpohjainen pilvipalvelu

Selaimen kautta käytettävällä työvuorosuunnitteluohjelmalla voit suunnitella ja tarkastella työvuoroja joustavasti juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii ja sähköistää koko prosessin työvuorosuunnittelusta palkanlaskentaan.

Tiedot sähköisesti palkanlaskentaan

Palkanlaskija saa kaiken palkanlaskentaan tarvittavan tiedon kätevästi samasta paikasta ja yhtenäisessä muodossa.

Työvuorokohtaisten vahvuuksien seuranta

Työntekijät mukana prosessissa

Henkilöstö voi hoitaa omiin työvuoroihinsa ja työaikatoiveisiinsa liittyviä asioita netissä. He voivat esittää vapaatoiveita ja kirjata työaikamuutoksia, jotka esimies hyväksyy tai hylkää.

Tehosta ja helpota esihenkilöiden työtä

Oikeilla ohjelmilla työvuorosuunnitteluun kuluva aika vähenee merkittävästi ja esihenkilöillä säästyy merkittävästi aikaa.

Eliminoi laskuvirheet

Toimialakohtaista TES:siä tulkitsevat ohjelmat eliminoivat mahdolliset laskuvirheet joita syntyy, kun työvuorosuunnittelu tehdään käsin.

Korkea tietoturva

Hanki säästöjä

Saat selviä säästöjä, kun ohjelmisto ohjaa suunnittelua tavoitteiden mukaan ja tuottaa ennusteet kustannuksista sekä työtunneista jo työvuorojen suunnitteluvaiheessa. Yksi prosessi palvelee palkanlaskentaa ja työvuorosuunnittelua!

Tietoa työvuorosuunnittelun ohjaukseen

Tieto tuotetaan kerran ja se liikkuu automaattisesti järjestelmien välillä, jotka yhdistävät ja analysoivat saatavilla olevia tietoja. Työvuorosuunnitteluohjelmissa voidaan ohjata suunnittelua tunnuslukujen avulla. Ohjaavat tunnusluvut perustuvat useimmiten resurssitarpeisiin sekä työtunti-, myynti- tai asiakasmäärätavoitteisiin. Tarvittavat lähtötiedot voidaan tuoda ohjelmiin muista järjestelmistä, joissa luonnostaan käsitellään budjetteja tai ennusteita.

Ohjelmat on mahdollista liittää suoraan useisiin eri palkanlaskenta– ja HR-järjestelmiin, joiden avulla tarvittavat tiedot liikkuvat sähköisesti yhtenäisessä muodossa.

Mepco Total -ohjelmistoperheen ohjelmistot työvuorosuunnitteluun

Tarjoamme toimialakohtaiset ratkaisut työvuorosuunnitteluun. Ohjelmistomme on suunniteltu ymmärtämään eri alojen työehtosopimuksia, jonka ansiosta niitä pystytään hyödyntämään työvuorojen suunnittelussa ja palkanlaskennassa.

Varsinkin suurissa yrityksissä työvuorosuunnittelu on usein monimutkaista. Vuoroja tehdään useissa toimipisteissä ja työvuorosuunnittelijoita on useampi kuin yksi. Jotta työvuorojen ja henkilöstön hallinta olisi selkeää ja toimivaa, yritys tarvitsee oikeat työkalut tehtävää varten. 

TyövuoroVelholla suunnittelet kätevästi työvuorolistat ja varmistat, että miehitys on aina kohdallaan. TyövuoroVelho soveltuu erityisesti seuraaville aloille: sote, apteekit, seurakunnat, kunnat, IT-palveluala, kuljetusala, kiinteistöpalveluala.

MaraPlan Pro on erityisesti matkailu- ja ravitsemusalalle sekä kaupanalalle suunniteltu työvuorosuunnitteluohjelma. Sillä suunnittelet työvuorot helposti asiakasvirtojen mukaan. Oikein mitoitettu miehitys vaikuttaa myös asiakaskokemukseen.

Työvuorot automaattisesti -palvelulla tehostat työvuorosuunnittelua

Automaattinen työvuorosuunnittelu

Mepco Työvuorovelhoon ja Mepco Maraplan -ohjelmaan on saatavilla lisäpalveluna Työvuorot automaattisesti -palvelu, jonka avulla työvuorolistojen suunnittelu nopeutuu merkittävästi. Lisätoiminnallisuus mahdollistaa työvuorolistan suunnittelun jopa yhden napin painalluksella. Palvelun avulla säästät esimiesten aikaa.

Lisäpalvelussa hyödynnetään tekoälyä, joka myös huolehtii työvuorolistan tasapuolisuudesta sekä ottaa huomioon vaadittavat osaamiset ja tavoiteltavat työajat.Lisäksi listaa suunniteltaessa tekoäly huomioi myös työvuorotoiveet ja työntekijäkohtaiset vaatimukset, sopimukset ja käytännöt.

Kellokortilla reaaliaikaista työajanseurantaa

Kellokortilla leimaukset onnistuu näppärästi

Mepco Työvuorovelhoon ja Mepco Maraplan -ohjelmaan suunniteltu kellokortti on selainpohjainen kellokorttijärjestelmä, johon työntekijä voi leimata työaikansa. Esimiehen hyväksynnän jälkeen toteutuneiden työtuntien tiedot siirtyvät tarvittaessa sähköisesti palkanlaskijalle.

Kellokortilla voidaan kirjata normaalien töihintulo- ja lähtökuittausten lisäksi myös muita haluttuja seurantakohteita, kuten työntekijän työpäivän jakautuminen eri työpisteiden tai työajanlaatujen välille. Myös ruokatunti sekä erilaiset poissaolot, kuten vuosilomat, voidaan liittää kellokorttiin. Työntekijä pääsee tarkastelemaan lisäksi aiempia leimauksiaan.

Lataa oppamme työvuorosuunnittelusta

Haluatko kuulla lisää sinulle sopivasta työvuorosuunnittleuohjelmasta? Jätä yhteydenottopyyntö!

Täyttämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojakäytäntömme.