Hyppää sisältöön
Työvuorosuunnittelu
19.12.2018

Duudsonit Activity Park

Duudsonit innostavat lapsia ja nuoria liikkumaan

Duudsoneiden mukaan nimetyistä liikuntapuistoista lähdetään kotiin hiukset märkinä ja posket punaisina.

”Lapsia ja nuoria syytetään usein liian vähäisestä liikkumisesta. Mielestäni ongelma johtuu ensisijaisesti vääränlaisista liikuntapaikoista”, Duudsonit Activity Parkin toimitusjohtaja Jani Karvonen sanoo.

Karvosen mukaan kuntien liikuntapaikkojen rakentaminen ei ole kiinni tässä päivässä: liikuntasaleja rakennetaan samoilla spekseillä kuin 50 vuotta sitten. Kun Duudsonit halusivat lisätä kotikaupunkinsa Seinäjoen aktiviteetteja, syntyi ajatus uuden sukupolven liikuntapaikasta, Duudsonit Activity Parkista.

”Jarno ja Jukka olivat Yhdysvalloissa kierrellessään nähneet erilaisia aktiviteettipuistoja. Matkaan oli tarttunut ideoita, joita lähdettiin kehittämään eteenpäin”, Karvonen muistelee.

Jättitrampoliinilta polkuautoradalle

Seinäjoen liikuntapuisto avattiin vuonna 2014. Toinen Duudsonien nimeä kantava puisto rakennettiin Tornioon. Kolmas avataan Espooseen syksyllä 2017. Kasvua haetaan tulevaisuudessa myös ulkomailta. Vuosittaiset kävijämäärät ovat 100-150 tuhatta per puisto. Lasten ja nuorten lisäksi puistoja hyödyntävät myös yritykset.

”Nämä Duudsonit-puistot ovat sellaisia paikkoja, joissa olisimme itse halunneet viettää aikaa nuoruudessamme. Niissä pystyy oppimaan uusia taitoja aktiviteettien parissa turvallisesti ja ennen kaikkea pitää hauskaa kavereiden ja perheen kesken”, Duudsoni Jarno Laasala kommentoi Cityconin tiedotteessa.

Duudsoni-puistoista löytyy jos jonkinlaista tekemistä: jättitrampoliinia, parkour-rataa, skeittiparkkia, polkuautorataa, kiipeilymaailmaa, jalkapalloflipperiä ja vaijeriliukua. Ero moniin huvipuistoihin on siinä, että aktiviteeteissa käytetään omaa kroppaa, ei istuta laitteissa.

”Sellaisetkin lapset ja nuoret, jotka eivät pidä koululiikunnasta, nauttivat touhusta, saavat täällä uusia kavereita ja lähtevät kotiin selät ja päät märkinä ja posket punaisina. Vaikutukset näkyvät sekä fyysisessä terveydessä että sosiaalisesten verkostojen kasvussa ja syrjäytymisen vähentämisessä”, Karvonen korostaa.

Palvelukyvyn sopeuduttava muutoksiin

Liikuntapuistojen palvelun ja henkilökunnan on kyettävä vastaamaan nopeasti muuttuviin olosuhteisiin. Jopa sääolosuhteet vaikuttavat nopeasti kävijämääriin. Perushenkilöstön lisäksi puistossa ei kannata seisottaa turhaa reserviä. Lisäväkeä ja sijaisia tarvitaan kiireisinä aikoina, iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina.

”Tehokas työvuorosuunnittelu, työtekijöiden itse ilmoittama käytettävyys ja joustava töihinkutsu helpottavat toimintaa ja parantavat palvelutasoa. On tärkeää, että resurssit saadaan mitoitettua todellisen tarpeen mukaan”, Karvonen toteaa.

TyövuoroVelho on palvellut Duudsonit Activity Parkin työvuorosuunnittelua alusta asti. Ratkaisua on käytetty myös saman yrityksen omistamassa päiväkodissa ja ravintolassa. Toimivat ja ketterät käytännöt tukevat puistoliiketoiminnan laajentamista.

”TyövuoroVelhon käyttö on olennainen osa avointa henkilöstöpolitiikkaamme. Tästä ratkaisusta emme hevillä luopuisi”, Karvonen summaa.

Lue myös: