Hyppää sisältöön
Työvuorosuunnittelu
13.3.2023

Hoivatie Oy

Hoivatie suosittelisi TyövuoroVelhoa myös muille sote-alan toimijoille

Hoivatie Oy:n toiminnan alettua haluttiin löytää yhtenäinen työvuorosuunnittelu- ja tuntikirjausjärjestelmä.  Lähtötilanteessa käytössä oli neljä eri järjestelmää työajan seurantaan ja suunnitteluun.

”Näissä kaikissa järjestelmissä oli joitain puutteita. Kartoitimme vaihtoehtoja ja valitsimme järjestelmäksi TyövuoroVelhon, joka vastasi parhaiten tarpeisiimme toiminnoiltaan ja joka oli hinnoittelultaan kilpailukykyinen”, järjestelmäpäällikkö Jaana Ahoranta kertoo.

Tavoitteena oli löytää yksi järjestelmä, joka palvelisi koko organisaatiota eli Hoivatien lisäksi myös omistajia Oulun Diakonissalaitosta ja Nuorten Ystäviä.

”Lähtökohtana uuden järjestelmän hankinnalle oli helppokäyttöisyys, joka esimiesten ja henkilöstön olisi helppo omaksua. Lisäksi halusimme yhden järjestelmän, jossa olisi sekä työvuorosuunnittelu ja että työajanleimaus. Ohjelmassa tuli olla myös käyttöliittymä työntekijöille. TyövuoroVelhossa nämä toiveemme on huomioitu.”, Ahoranta kertoo.

”Meillä on hyvin monimuotoinen toimintaympäristö, jossa työskentelee paljon hoivatyöntekijöitä, jotka eivät työskentele tietokoneella, mutta myös sellaisia henkilöitä, jotka tekevät tietotyötä. Ohjelma on kaiken tyyppiselle käyttäjille helppo”, Ahoranta sanoo.

”Myös saamani palautteen mukaan järjestelmä on helppokäyttöinen”, komppaa HR-assistentti Maija Hyttinen.

TyövuoroVelhon sähköinen prosessi säästää aikaa

”Suuri hyöty on, että työvuorosuunnittelu voidaan kokonaisuudessaan hoitaa järjestelmässä sähköisesti. Työntekijät voivat laittaa työvuorotoiveet järjestelmässä ja järjestelmän kautta onnistuu myös työvuorolistojen julkaisu sekä palkka-aineiston käsittely. Enää ei tarvita paperista aineistoa missään vaiheessa”, Maija Hyttinen kertoo.

Hoivatiellä ollaan lisäksi ottamassa Työvuorot automaattisesti-palvelua käyttöön.

” Yksi yksikkömme on hyvin innokkaasti lähdössä sitä pilotoimaan. Toivottavasti saamme siitä vielä lisää voimaa työvuorosuunnitteluun ja saadaan sitä kautta esimiesten työaikaa säästymään. Koemme, että se on helppo ottaa käyttöön.” Ahoranta kertoo.

Myös tukipalvelut ovat olleet toimivia

”Meillä on paljon kokemusta asiakastuesta. Sieltä saa nopeasti avun ja se toimii erittäin hyvin”, Ahoranta sanoo.

”Puhelinsoittomahdollisuus on erittäin hyvä, koska siten saa heti ihmisen kiinni. Hyvä ettei ole pelkästään tikettijärjestelmää”, Hyttinen kertoo.

Hoivatie on syntynyt Nuorten Ystävien ja Oulun Diakonissalaitoksen yhdistettyä palveluliiketoimintonsa. Hoivatie on yhteiskunnallinen yritys ja yksi Suomen suurimmista kotimaisesti omistetuista sosiaalialan toimijoista. Meillä työskentelee lähes tuhat ammattilaista 18 paikkakunnalla yli 60 eri yksikössä.

Lue myös: