Hyppää sisältöön
Henkilöstöhallinto
Palkanlaskenta
2.8.2023

Jydacom tarjoaa Mepcoa rakennusalan asiakkailleen osana omaa kokonaisjärjestelmäänsä

Jydacomin tavoitteena on tuottaa laadukas, kilpailukykyinen ja kustannustehokas toiminnanohjausjärjestelmä rakennusalan yritysten tarpeisiin. Jydacom-kokonaisjärjestelmän sydän on Tuotannonhallinta Plus tuotannonhallintajärjestelmä, joka on erityisen tärkeä rakennusalan toimijoille. Tuotteen ympärille on rakennettu muita sovelluksia rakennusalan tarpeeseen. Osana kokonaisratkaisuaan Jydacom tarjoaa myös Mepco palkanlaskenta– ja HR-järjestelmiä, jotka on nimetty Jydacom Palkoiksi ja Jydacom HR:ksi.

”Palkkakulut saadaan näkymään Tuotannonhallinta Plussassa työmaa- ja litterakohtaisesti. Jos Mepco Palkat ja meidän oma työajanseurantajärjestelmämme ei olisi sidottu tiiviiksi osaksi Jydacom-kokonaisjärjestelmää, niin palkkakulut tulisivat näkyviin tuotannonhallintaan liian myöhään tai siirtyisivät kuluiksi vain kirjanpitoon. Rakennusalalla on tärkeää seurata työmaiden kustannuksia ja tuottoja reaaliaikaisesti, joten on myös tärkeää nähdä työntekijöiden palkkakustannukset tuotannonhallinnassa heti kuin mahdollista”, tuotepäällikkö Emilia Raittila Jydacomilta kertoo.

Ennen tulorekisterin tuloa Jydacomilla oli oma palkkaohjelmansa. Tulorekisterin myötä vaatimukset palkkaohjelmalle kasvoivat valtavasti, joten siinä kohtaa Jydacomissa päätettiin valita oman palkkajärjestelmän kehittämisen sijaan kumppanituote, joka vastaa vaatimuksia. Mepco Palkat saatiin myös hyvin sovitettua osaksi Jydacomin kokonaisjärjestelmää.

”Meillä jää nyt enemmän resursseja oman Jydacom-järjestelmän kehittämiselle, kun palkkajärjestelmän kehittämiseen ei ole tarvinnut käyttää niin paljon resursseja. Mepco on valmis paketti, joka on saatu muutamien muutoksien avulla sulautettua osaksi Jydacom-järjestelmää”, Raittila sanoo.

Kumppanituotteeksi haluttiin markkinoiden tunnetuin ja paras palkanlaskentajärjestelmä

”En itse ollut järjestelmävalinnan aikaan vielä talossa, mutta luulen, että silloin on haettu sitä kaikista parasta ja tunnetuinta palkanlaskentajärjestelmää kumppanituotteeksi. Mepco on hyvin tunnettu ja arvostettu järjestelmä, joten kyllä se varmasti on vaakakupissa painanut”, Raittila kertoo.

Tunnettuutensa ansiosta Mepco on paljon käytetty järjestelmä palkkahallinnon ammattilaisten keskuudessa, joten sillä on myös paljon valmiita osaajia. Jydacomilla on asiakkainaan sekä sellaisia yrityksiä, joissa on ulkoistettu palkanlaskenta mutta myös paljon sellaisia, joissa on oma nimetty henkilö palkanlaskentaan.

”Kun meille tulee uusi asiakas, niin toisinaan heillä on palkanlaskennassa palkkahallinnon ammattilainen, jolle Mepco on jo valmiiksi tuttu. Ei tarvitse aina lähteä nollatilanteesta”, Raittila sanoo.

”Me voimme tarjota nyt asiakkaillemme osana Jydacom-järjestelmää yhden Suomen parhaista palkkahallinnon järjestelmistä. Mepco on ollut hyvin räätälöitävissä rakennusalan asiakkaidemme tarpeisiin sopivaksi. Se tarkoittaa sitä, että käyttöönotot ovat nopeampia ja sujuvampia, kun meiltä löytyy valmiiksi juuri rakennusalan asiakkaita tukevat ratkaisut järjestelmästä”, Raittila kertoo.

Jydacom tarjoaa asiakkailleen myös Mepco HR-ohjelmistoa osana kokonaisratkaisuaan

Tällä hetkellä Mepco HR-ohjelmisto on käytössä noin 15 Jydacomin asiakkaalla ja käyttöönottoja tehdään jatkuvasti lisää.

”Isoimmat asiakkaamme ovat olleet siitä nyt tosi kiinnostuneita. Toisaalta osa asiakkaistamme on vielä sen verran pieniä yrityksiä, että eivät ole kokeneet erillistä HR-järjestelmää tarpeelliseksi. Mutta koko ajan HR käyttöönottoja tehdään lisää”, Raittila sanoo.

Yhtenäisestä HR- ja palkkajärjestelmästä on hyötyä Jydacomin asiakkaille.

”Kun data on yhdessä järjestelmässä, on sama tieto sekä palkkahallinnon että HR:n käytössä, eikä väliin tarvita hitaita tai kömpelöitä integraatioita, jotta tieto saataisiin liikkumaan ja ohjelmat keskustelemaan keskenään. Virhetilanteet vähenevät, kun on yksi ja sama järjestelmä, jossa tieto kulkee”, Raittila sanoo.

”Suosittelen Mepcoa, koska se on tunnettu ja arvostettu järjestelmä. Lisäksi ohjelmistotalo Accountor HR Solutions pitää huolen mm. lakisääteisistä määräyksistä. Ja esimerkiksi, jos johonkin TESiin tulee merkittäviä muutoksia, niin nekin on yleensä järjestelmässä huomioitu”, Raittila sanoo.

Lue myös: