Hyppää sisältöön
Työvuorosuunnittelu
13.12.2018

Rovaniemen I apteekki

Mepco Työvuorovelholla ajansäästöä Apteekin työvuorosuunnitteluun

Rovaniemen I Apteekki on Rovaniemen vanhin apteekki ja sitä luotsaa apteekkari Sirpa Orre. Apteekissa työskentelee yhteensä noin 20 työntekijää ja säännöllisesti myös harjoittelijoita sekä farmasian opiskelijoita. Palveluihin kuuluvat kaikki perinteiset apteekkipalvelut.

Mepco Työvuorovelho on ollut Rovaniemen I Apteekin käytössä vuodesta 2007 alkaen. Ennen Mepco Työvuorovelhon käyttöönottoa heillä oli käytössä Excel-pohjainen taulukko, jonne työvuoroja suunniteltiin käsin. Työvuorojaksojen muuttuessa he huomasivat tarvitsevansa työvuorosuunnitteluohjelman, joka helpottaisi työvuorojen suunnittelua ja hallintaa.
– Kohtasimme suuria ongelmia siirtyessämme kolmen viikon työvuorojaksosuunnittelusta neljään viikkoon, muistelee proviisori Anne Kiviniemi.

Proviisoriyhdistyksen sivuilta Kiviniemi löysi kollegan, joka oli käyttänyt Mepco Työvuorovelhoa. Muita työvuorosuunnitteluohjelmia he eivät edes harkinneet kokeilevansa, koska tyytyväinen kollega suositteli Kiviniemelle Mepco Työvuorovelhoa. Päätökseen ottaa ohjelma käyttöön vaikutti myös se, että se toimii internetin kautta.
– Käyttöönotto sujui helposti ja vaivattomasti, kertoo Kiviniemi.

Laskuvirheet vähenivät

Mepco Työvuorovelhon avulla voi tehokkaasti eliminoida mahdolliset laskuvirheet. Työvuorolaskelmien teko hoituu nopeasti ja luotettavasti, eikä laskukoneita enää tarvita.
– Työvuorosuunnittelun virheet ovat vähentyneet olemattomiin, Kiviniemi toteaa.

Mepco Työvuorovelhon erityisvahvuuksiin kuuluu myös se, että työehtosopimukset ovat laskelmien pohjana. Ohjelma laskee esimerkiksi suoraan lisiin oikeuttavat tunnit työehtosopimusten mukaan, mitä Kiviniemi pitää hyvänä ja tärkeänä asiana. Arkipyhien aiheuttamat työajanlyhennyksetkin Mepco Työvuorovelho huomioi automaattisesti.

Apteekkien työvuoroissa on usein toistuvuutta. Mepco Työvuorovelhoon voidaan tallentaa oletuspohjia, jotka nopeuttavat työvuorosuunnittelua, koska vuoroja ei tarvitse aina suunnitella alusta alkaen uudestaan.
– Kiertävä vuorolista on helpottanut työvuorojen suunnittelua, Kiviniemi kiittelee.

Työvuoroja voidaan myös suunnitella pitkälle tulevaisuuteen.
– Loma-aikoja ja sijaisuuksia on helppo suunnitella, Kiviniemi kehuu.

Kaikkein suurimman hyödyn Mepco Työvuorovelhon käytössä Kiviniemi kokee saavansa ajansäästössä; heillä työvuorosuunnitteluun käytetty aika on lyhentynyt yli puolella ohjelman myötä.
– Ennen Mepco Työvuorovelhoa käytin viikoittain kokonaisen työpäivän vuorojen suunnitteluun ja laskemiseen. Ohjelman ansiosta siihen menee nykyään vain muutama tunti ja aikaa jää muuhun apteekkityöskentelyyn paljon enemmän, Kiviniemi laskeskelee.

Mepco Työvuorovelhon koulutuskiertueelta henkilökohtaista opastusta

Mepco Työvuorovelhoa on kehitetty yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Mepco Työvuorovelho järjestää keväisin ja syksyisin koulutuskiertueita, joiden yhteydessä voidaan tarkastella asiakaskohtaisesti asioita, joita voitaisi hyödyntää heidän toiminnassaan. Myös Kiviniemi on ollut mukana koulutustilaisuudessa.
– Olin erittäin tyytyväinen koulutuksen sisältöön, hän muistelee kokemuksiaan.

Kiviniemi kehuu myös Mepco Työvuorovelhon asiakastukea, jonne hän on ollut yhteydessä, kun kysyttävää on ilmennyt.
– Asiakastuesta saa aina ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua.

Kiviniemi on tyytyväinen Mepco Työvuorovelhoon ja saamaansa palveluun. Hän suosittelee Mepco Työvuorovelhoa apteekeille ja ylipäänsä isommille työyhteisöille, joissa työvuorolistojen tekeminen voi olla haastavaa.

Lue myös: