Hyppää sisältöön
Työvuorosuunnittelu
9.3.2021

Subway-ravintolat Tuusula ja Laajasalo

Subway-yrittäjä suunnittelee kahden ravintolan työvuorot Mepco Työvuorovelholla

Mikko Santtila teki elämänmuutoksen ja avasi Tuusulan ensimmäisen Subway-ravintolan. Pian ketju laajeni ja hän perusti toisen ravintolan Laajasaloon.

Urheiluvälinetukkukaupassa lähes 20 vuotta työskennellyt tuusulalainen Mikko Santtila kaipasi elämäänsä vaihtelua ja uudenlaisia haasteita. Vuonna 2016 hän alkoi franchising-yrittäjäksi ja perusti Tuusulaan Subway-ravintolan.

”Koska Tuusulassa ei ollut Subwayta ja tarjolla oli terveellinen ja suosittu ravintolakonsepti, päätiin tarttua mahdollisuuteen. Neuvottelut johtivat yrittäjäuran aloittamiseen,” Santtila kertoo.

Sittemmin toiminta on kasvanut ja kehittynyt. Nykyään Santtilalla on toinen Subway-ravintola Laajasalossa.

Korona-aika on tuonut haasteita kaikille ravintola-alan yrittäjille. Hankalasta ajasta huolimatta Santtila uskoo tulevaisuuteen.

”Kaikesta huolimatta, meillä menee ihan ok. Kyllä tästä selvitään, vaikka tilanne onkin haastava”, toteaa Santtila mietteliäänä.

Työvuorosuunnittelua kolmen viikon jaksoissa

Santtilan ravintoloissa on yhteensä 14-16 työntekijää. Laajat aukioloajat tarkoittavat useita työvuoroja. Santtila on hoitanut työvuorosuunnittelua alusta asti Mepco Työvuorovelhon avulla.

”Työvuorosuunnittelu on tärkeässä roolissa ravintolaliiketoiminnassa. Työvuorot pyörivät kolmen viikon jaksoissa. Muutoksia tulee kuitenkin usein esimerkiksi sairauslomien takia”, Santtila kuvailee.

Mepco Työvuorovelhon avulla huolehditaan siitä, että asiakaspalvelussa on aina oikea määrä henkilökuntaa, asiakasvirrat huomioiden. Työvoiman optimaalinen käyttö parantaa sekä toiminnan kannattavuutta että asiakastyytyväisyyttä.

”Mepco Työvuorovelho on hyödyllinen ja kätevä ratkaisu ravintolayrittäjälle. Yhteistyö Mepco Työvuorovelhon kanssa on sujunut hienosti, apua on ollut tarjolla aina tarpeen mukaan”, Santtila kiittelee.

Subway-ketju kasvattaa toimintaansa maailmalla, myös Suomessa. Ravintoloita avataan jatkuvasti lisää. Mepco Työvuorovelhoa käytetään myös monissa muissa suomalaisissa Subway-ravintoloissa.

Lue myös: