Hyppää sisältöön
Henkilöstöhallinto
Palkanlaskenta
14.7.2023

Tilitoimisto Rotio laskee Mepcolla asiakkaidensa palkat – Yksi järjestelmä taipuu kaikille toimialoille

Tilitoimisto Rotio laskee asiakkaidensa palkkoja Mepcolla ja harkitsee palvelutarjoamansa laajentamista Mepco HR-järjestelmän avulla. Mepco-järjestelmän kustannustehokkuus, laajat TES-tulkinnat sekä räätälöitävyys vakuuttivat Tomi Törmälän, joka on yksi Rotion perustajista.

”Itselläni on vahva IT-tausta ja Mepcon valintaan vaikutti vahvasti se, että saamme liittymiä rakennettua Mepcoon itse tai konsultin avulla, ja että saamme Excelissä olevan datan tuotua Mepcoon. Lisäksi se taipuu moneen TESsiin ja on sillä tavalla kattava järjestelmä”, Törmälä kertoo.

Rotion asiakkaat ovat monilta eri toimialoilta ja viimeisimpänä asiakaskunta on kasvanut sote-alan organisaatioilla. Törmälä kertoo, että Mepco taipuu hyvin monen eri toimialan palkanlaskentaan ja mm. sote-alan palkkoja ei pysty millä tahansa järjestelmällä laskemaan.

”Kustannustehokkuus on toki myös tärkeää. Pystymme hoitamaan kaikkia asiakkuudet yhdellä järjestelmällä, niin se tuo meille säästöä. Näin ei tarvitse hyppiä eri järjestelmien välillä tai kouluttaa työntekijöitä moneen eri järjestelmään” Törmälä kertoo.

Törmälän mukaan Mepco Palkat -ohjelma on selkeä ja hänen kokemuksensa mukaan se on yksi markkinoiden kattavimmista palkanlaskentajärjestelmistä. Rotiossa on käytössä omalle henkilökunnalle myös Mepcon HR-järjestelmä, joka toimii saumattomasti yhteen palkkajärjestelmän kanssa.

Rotiossa halutaan laajentaa tarjontaa myös HR-palveluiden puolelle

Asiakkaille Mepco HR-järjestelmää ei vielä Rotiossa tarjota, mutta palvelutarjoaman laajentaminen siihen suuntaan on ollut vakavassa harkinnassa.

”Juuri äskettäin keskustelimme siitä, että ottaisimme HR-osion käyttöön myös asiakkaillemme. Kyllä se suunta on se, sillä asiakkaamme jo kyselevät HR-ominaisuuksien perään. Pelkkä palkanlaskenta ei enää riitä, vaan asiakkaat kaipaavat myös HR-palveluita – ihan siitä lähtien, miten työsopimus allekirjoitetaan, mihin se arkistoidaan ja miten työsuhdetietoja pääsisi itse muuttamaan. Lisäksi asiakkaamme kaipaavat palveluita rekrytointiin sekä työvuorosuunnitteluun”, Törmälä kertoo.

Mepcoon saatava Kirjaamo-tuntikirjausohjelma on käytössä myös Rotion asiakkailla.

”Kirjaamo on helppokäyttöinen ja toimii mobiilissa. Se on tarpeeksi yksinkertainen tuntikirjausohjelma, eikä siinä ole liikaa ominaisuuksia. Verrokkina, ne voivat olla usein aika monimutkaisia ja pitää klikkailla paljon. Ne asiakkaamme, joille Kirjaamo on otettu käyttöön pitävät sitä toimivana ja helppokäyttöisenä”, Törmälä sanoo.

Monelle asiakkaalle tilitoimiston käyttämä palkanlaskentajärjestelmä on yksi valintakriteereistä

Monet potentiaaliset asiakkaat kysyvät tilitoimistoa valitessaan, millä järjestelmällä laskette palkkoja. Käytettävä järjestelmä onkin yksi tärkeistä valintakriteereistä tilitoimistokumppania valitessa.

”Asiakkaat saattavat ihan kysyä, että pystyttekö tekemään Mepcolla ja he haluavat nimenomaan Mepcon, koska ovat aiemmin käyttäneet sitä. Vastaamme, että ilman muuta tehdään ja jatketaan sillä”, Törmälä kertoo.

”Mepcohan on laajasti tunnettu järjestelmä. Jos on vähänkin isommasta yrityksestä kyse ja yhteyshenkilömme on perehtynyt HR:ään, niin kyllähän he tietävät Mepcon. Mepcon verkkosivujen kautta on tullut meille tarjouspyyntöjäkin”, hän jatkaa.

Suosittelisitko Mepcoa muille?

”Kyllä suosittelisin Mepcoa muillekin tilitoimistoille. Räätälöitävyys ja monipuolisuus ovat Mepcon vahvuuksia. Moni muu järjestelmä on keskittynyt vain tiettyyn toimialaan, että onnistuu vaikka teknologia-ala hyvin tai sosiaaliala hyvin, mutta Mepcossa onnistuu kaikki hyvin”, Törmälä kehuu.

 

Tilitoimisto Rotio on perustettu 2018 neljän yrittäjän toimesta. Alun perin yhtiö perustettiin yrittäjien omien yritysten kirjanpitotarpeisiin, mutta pian toiminta laajentui tarjoamaan palveluita myös muille. Yritys on laajentunut voimakkaasti ja toimipisteitä onkin jo monella eri paikkakunnalla. Tällä hetkellä Rotio työllistää noin 40 henkilöä (2023).