Hyppää sisältöön
Työvuorosuunnittelu
5.9.2024

“Työvuorovelho on kuin työvuorosuunnittelun autocorrect” – Satakunnan Aluetaksi

Satakunnan Aluetaksi Oy:ssä varmistetaan Mepco Työvuorovelhon avulla työvuorojen sujuvuus ja tehokas suunnittelu. Henkilöstövastaava Karelia Kivelä kertoo kokemuksistaan Mepco Työvuorovelhon käytöstä – kiitosta saa erityisesti ohjelman selkeä ohjeistus ja käyttäjäystävällisyys.

Työvuorovelho käytössä monipuolisesti

Satakunnan Aluetaksi välittää erilaisia takseja, niin tavallisia kuin Kela-takseja, 24 tuntia vuorokaudessa. Yritys työllistää 15–20 ihmistä. 

Yrityksessä on käytetty Mepco Työvuorovelhoa jo vuosia, ja siirtyessään nykyiseen tehtäväänsä Karelia Kivelä pääsi hyppäämään valmiin ohjelmiston matkaan. 

Työvuorovelhon haltuunotto on sujunut helposti. Tarkat ohjeet auttavat ohjelman käytössä, ja vaikka jokainen yksityiskohta ei olisi valmiiksi tiedossa, järjestelmä auttaa valitsemaan oikean vaihtoehdon ja neuvoo, miten edetä. 

Tällä hetkellä Satakunnan Aluetaksilla käytetäänkin Työvuorovelhoa monipuolisesti: 

Lue lisää työvuorosuunnitteluohjelmasta kuljetusalalle!

Ympärivuorokautinen taksitoiminta vaatii tarkkuutta ja tehokkuutta työvuorosuunnittelulta

Kun yrityksen toiminta pyörii kellon ympäri, vaaditaan työvuorosuunnittelulta erityistä tarkkuutta ja tehokkuutta.

“Työvuorosuunnittelun kannalta 24 tuntia vuorokaudessa on aivan eri asia kuin työ, jota tehdään 8–16 ja jossa viikonloput ovat aina vapaat. Työvuorovelhossa pystyn seuraamaan tosi hyvin työvuorojen soljuvuutta”, Karelia kertoo.

Excelillä tällaisen työvuorokokonaisuuden suunnittelu, seuranta ja muutoksiin reagoiminen olisi todella työlästä. Karelia arvioi, että kuukausitasolla Mepco Työvuorovelholla työaikojen suunnitteluun menee vain noin 8–10 työtuntia.

Lue lisää työvuorosuunnitteluohjelmasta kuljetusalalle!

Automaatio korjaa inhimilliset virheet

Satakunnan Aluetaksin työntekijöillä on paljon erilaisia tuntimääriä ja erityisosaamisalueita, jotka pitää huomioida työaikojen suunnittelussa.

Työvuorovelho helpottaa työvuorojen resurssipohjaista suunnittelua ja auttaa varmistamaan, että työajat menevät oikein. Ohjelma varoittaa esimerkiksi, jos työntekijän tuntimäärä on menossa liian suureksi, ja se pitää huolta, että vuorojen väliset lepoajat ovat riittävät.  


“Ohjelma on kuin autocorrect, joka tarkistaa asiat puolestani. Tulee sellainen olo, että olen työkaverin kanssa töissä. Ohjelma muistuttaa, että olethan huomannut tämän”, Karelia kehuu Työvuorovelhon hyötyjä arjessa.

Lue myös opas: Työvuorosuunnittelun neljä sudenkuoppaa

Yksityiskohtainen ohjelma auttaa myös erityistilanteissa

Työvuorovelho taipuu tavallisten työaikojen suunnittelun lisäksi myös erikoisempiin tilanteisiin. Se tukee käyttäjää yksityiskohtaisesti, ja esimerkiksi erilaisia työaikojen ja vapaapäivien luokkia on lukuisasti. 

Karelia kertoo esimerkin tilanteesta, jossa työntekijä sai 30 palvelusvuoden ansiosta lisäloman. Miten valita tällaiseen tilanteeseen oikea työaikaluokka? 

 “Mietin, että mikä on oikea vaihtoehto. Työvuorovelhossa on eri vaihtoehtoja ja kaikki on esitetty tarkasti. Jos haluat tehdä asiat oikein yksityiskohtaisesti, tällä ohjelmalla pystyt tekemään niin.”

Työvuorovelhoa on helppo suositella

Kun Karelialta kysyy, suosittelisiko hän Työvuorovelhoa muille, vastaus tulee pikaisesti:

“Olen jo suositellut!”

Toisessa, henkilöstömäärältään isommassa taksiyrityksessä työvuorot tehtiin perinteisellä Excel-taulukolla. Oman käyttökokemuksensa perusteella Karelia vinkkasi heille Mepcon Työvuorovelhosta.

“En pärjäisi tässä työssä näin nopeasti, jos minulla ei olisi mahdollisuutta käyttää Työvuorovelhoa.”

Erityiskiitosta helppokäyttöisyydestä ja hyvästä ohjeistuksesta

Kouluarvosanaksi Työvuorovelholle Karelia antaisi “vahvan kasi puolen”. Pientä kehitettävää on aina, mutta täysin suomenkielinen järjestelmä, jonka asetukset voidaan muokata yrityksen tarpeisiin, helpottaa ja nopeuttaa työvuorojen suunnittelua roimasti.

Ennen kaikkea ohjelmisto saa kehuja erinomaisesta ohjeistuksesta ja käyttäjän tuesta. 

“Haluan kiittää erityisesti hyvistä ohjeista. Ja jos ei löydä vastausta ohjeista, niin uskon, että soittamalla asiakastukeen saa varmasti apua”, Karelia summaa.

Lue lisää työvuorosuunnitteluohjelmasta kuljetusalalle!