Hyppää sisältöön
Henkilöstöhallinto
Palkanlaskenta
14.7.2023

Deltamarin valitsi laatua ja luotettavuutta palkka- ja henkilöstöhallintoon

Kasvu vaatii joustavat ja luotettavat järjestelmät – Deltamarinin valinta on Mepco palkanlaskenta ja HR-järjestelmä.

Deltamarin on kansainvälinen yritys, joka tarjoaa meriteollisuuden suunnittelu- ja rakennuttamispalveluja. Yrityksen asiakkaita ovat mm. laivanvarustamot ja telakat. Mittavimmat projektit teettävät jopa satoja tuhansia työtunteja ja ovat kestoltaan noin vuodesta kahteen vuoteen. Deltamarin on kasvanut voimakkaasti, ja tällä hetkellä yrityksessä työskentelee Suomessa noin 250 henkeä.

Kasvun myötä vanha palkkahallinto-ohjelmisto oli käynyt kankeaksi. Tarvittiin siis vauhdissa mukana pysyvä uusi työkalu. Deltamarin valitsi Mepco HRM -järjestelmän, josta otettiin käyttöön sekä palkka- että henkilöstöhallintamoduulit.

“Ohjelmiston valinnassa painoi Mepcon hyvä maine sekä substanssiosaaminen HRM-alalta. Tuotteessa näkyy HRM-tarpeiden ymmärrys ja ammattitaito”, kertoo Deltamarinin talouspäällikkö Ulla Hagström. Myös kotimaisuus oli valtti: Mepco HRM on tehty Suomessa ja ymmärtää siksi esimerkiksi suomalaiset työehtosopimukset.

Vaikka ohjelmisto on Mepcon itse kehittämä ja siten uniikki, on se kuitenkin alalla hyvin tunnettu ja laajasti käytetty. Hagström pitää tätä suurena etuna.

“Voin luottaa siihen, että saan töille sijaisen tarvittaessa myös talon ulkopuolelta. Tämä vähentää henkilöriippuvuutta.”

Huolellinen siirtymävaihe varmisti mielenrauhan

Kun Deltamarin siirtyi vanhasta järjestelmästä Mepco HRM -järjestelmään, tietoja ajettiin rinnakkain molempiin järjestelmiin kuukauden ajan. Näin saatiin varmuus toimivuudesta. Seuraavaksi Mepco HRM:ään vietiin historiatiedot vuoden ajalta ja verrattiin vuoden viimeistä palkkalaskelmaa vanhan järjestelmän tietoihin.

“Kaikki sujui moitteetta. Tuli varma tunne, että tällä järjestelmällä mennään”, kuvaa Hagström.

“On tärkeää voida luottaa laskelmien oikeellisuuteen. Käytössä Mepco HRM onkin huomattu vanhaa ohjelmaa tarkemmaksi”, kiittää Hagström.

Työntekijöiden CV- ja koulutustiedot ajettiin Mepco HRM:ään kätevästi datasiirtoina. Myös Mepco HRM:n helppokäyttöisyys saa Hagströmiltä kiitosta. Vaikka käyttöönoton alkuvaiheessa tuli henkilömuutoksia sekä Deltamarinin että Mepcon puolelta, piti aikataulu suhteellisen hyvin.

“Jos tiedät, mitä haluat ohjelmistolla tehdä, se onnistuu kyllä”, kiteyttää Hagström.

Hagströmin mukaan Mepcolla kuunneltiin projektin aikana asiakkaan toiveita herkällä korvalla ja pyyntöihin tartuttiin viipymättä. Hagström kiittää hyvää yhteistyöhenkeä ja ongelmanratkaisuhalukkuutta.

Työajan säästöä integraatioilla ja tehtävien hajauttamisella

Mepco HRM kokoaa Deltamarinin työntekijöiden tiedot yhteen järjestelmään. Muut ohjelmat integroidaan käyttämään näitä samoja tietoja, eikä moneen kertaan syöttämistä tarvita. Jatkossa Mepco HRM tulee vielä laajemmin yhdistymään mm. Deltamarinin kirjanpito-, matkalasku- ja projektinhallintajärjestelmään. Tällä hetkellä projektinhallintajärjestelmästä haetaan työntekijöiden poissaolotiedot.

Myös Deltamarinin Kiinassa ja Puolassa sijaitsevien tytäryhtiöiden tiedot ovat järjestelmässä. Monen yrityksen tietojen hallinta on Mepco HRM:llä Hagströmin mukaan erittäin sujuvaa.

Ohjelma helpottaa huomattavasti palkkahallinnon työtä, sillä työntekijät pääsevät itse järjestelmään katsomaan tietojaan, kuten verokorttia ja palkkoja sekä päivittämään tiettyjä perustietojaan, kuten osoitetietoja. Kaiken ei siis tarvitse kulkea HR-osaston kautta, mikä on varsinkin suuressa yrityksessä olennainen etu. Mepco HRM helpottaa myös työn jaksottamista ja muistuttaa tehtävistä.

“On mukava voida luottaa siihen, että kaikki tulee tehtyä ajallaan ja oikein”, kiteyttää Hagström.

Lue myös: