Hyppää sisältöön
Henkilöstöhallinto
Palkanlaskenta
14.7.2023

Katepal Oy:n siirtyminen Mepcon ohjelmistopalveluun sujui vaivattomasti

Katepalissa siirryttiin Mepcon osalta On Premise-ympäristöstä ohjelmistopalveluun alkuvuodesta 2021. Siirto tuli ajankohtaiseksi, kun Katepalissa alettiin tarkastella omia palvelimia ja pohdittiin, miten jatketaan eteenpäin.

“Siinä vaiheessa totesin, että on järkevää Mepcon osalta siirtyä SaaS-palveluun”, Katepal Oy:n talouspäällikkö Mari Peräkivi kertoo.

Päivityksiin Peräkivi toivoi jouhevuutta ja ohjelmistopalveluun siirtyminen onkin täyttänyt toiveen.

“Versiopäivitykset ovat itselle helppo ratkaisu, kun ne tulevat nykyään ohjelmistotoimittajan kautta, eikä niitä tarvitse tehdä itse. Lisäksi varmistukset tuovat meille turvallisuutta”, Peräkivi sanoo.

Ohjelmistopalveluun siirtyminen mahdollistaa laajemman tuotevalikoiman, ja Katepalissa otettiinkin verkkopalkat käyttöön siirron yhteydessä. Myös sähköinen arkistointi ja Mepco Arkisto, on tarkoitus ottaa käyttöön.

SaaS-siirto sujui helpommin kuin osattiin odottaa

“SaaS-siirto oli suht vaivaton. Liittymät kirjanpito- ja maksatusaineistoihin liittyen vaativat hieman päivitystä, mutta hyvin pienellä omalla panostuksella selvittiin. Siirto sujui pienemmällä vaivalla, kuin ennakkoon ajattelin”, Peräkivi kertoo.

“Viestintä oli riittävää ja asianmukaista. Pysyimme hyvin ajan tasalla, missä projektissa mennään. Saimme myös annettua itse palautetta muun muassa verkkopalkkaohjeistuksiin, ja koimme, että palautteet otettiin vastaan hyvin”, hän jatkaa.

Peräkiven mukaan yhteistyö projektijohdon kanssa sujui hyvin. Suunnitteluvaiheessa osattiin ottaa hyvin kaikki tarvittavat seikat huomioon, eikä projektissa tullut yllätyksiä.

“Suosittelen ohjelmistopalveluun siirtymistä muillekin. Se on toiminut moitteetta, ei ole ollut mitään ongelmia. Siirto sujui tosi hyvin. Olen tyytyväinen aikatauluun, suunnitelmiin ja toteutukseen!”, Peräkivi summaa.

 

Katepal on suomalainen kattomateriaalituotteisiin erikoistunut perheyritys, joka on toiminut yli 70 vuotta Lempäälässä. Katepalilla on runsaat 90 työntekijää (2022) ja tytäryhtiöitä Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Vientiä on näiden lisäksi noin 20 muuhun maahan.