Hyppää sisältöön
Henkilöstöhallinto
14.7.2023

Savonlinjalla otetaan Mepco Henkilöstö käyttöön ja siirryttiin SaaS-ympäristöön

Savonlinja on suomalainen 1924 perustettu perheyritys. Savonlinja on Suomen toiseksi suurin yksityinen bussiyhtiö, joka toimii seitsemällä toimipaikalla.

Savonlinjassa henkilöstö- ja palkkahallinnossa työskentelee kolme henkilöä. Kuljetusala on ollut kovassa murroksessa viime vuosina, ja koronapandemia on tuonut siihen omat lisähaasteensa, mikä on vaikuttanut muun muassa henkilöstöhallinnon työhön.

”Pärjäämme hyvin pienellä porukalla siihen nähden, että meillä on toimintaa ympäri Suomen ja palkansaajia on noin 500. Lisäksi alan kilpailutus tekee sen, että myös vaihtuvuutta on jonkin verran. Tilanteet eivät pysy kovin kauan stabiilina, ja se kuormittaa etenkin henkilöstöhallintoa”, palkkahallinnon asiantuntija Heli Pulkkinen Savonlinjalta kertoo.

Savonlinjalla lähdettiin hakemaan helpotusta henkilöstöhallinnon ja toimipaikkojen esimiesten työhön ottamalla Mepco palkanlaskentajärjestelmän rinnalle myös Mepco HR-järjestelmä käyttöön. HR-järjestelmän avulla yrityksessä on tavoitteena yhtenäistää HR-prosesseja, parantaa tiedonkulkua ja poistaa manuaalisia sekä päällekkäisiä työvaiheita.

SaaS-palvelut ovat tätä päivää ja siirtyminen sujui hyvin

Samalla yrityksessä päätettiin siirtää Mepco palkanlaskentajärjestelmä omasta ympäristöstä Accountor HR Solutionsin ohjelmistopalveluun. Mepco-järjestelmän siirtäminen ohjelmistopalveluun koettiin nyt ajankohtaiseksi. GDPR:n tuomat tarpeet olivat myös yhtenä syynä siirtymiseen.

”Ohjelmistopalvelu on tätä päivää ja kehityksen suuntaus jo jonkin aikaa. Se oli myös ihan tietoturvallisuuskysymys. Ohjelmistopalvelussa GDPR-asiat on mietitty kuntoon”, Pulkkinen kertoo.

SaaS-siirto oli vaivatonta. Myös IT-henkilömme mielestä kaikki sujui hyvin ja pysyttiin aikataulussa”, hän jatkaa.

Integraatioiden kanssa oli jonkin verran työtä, mutta yksi kerrallaan ne saatiin kuntoon. Jatkossa ohjelmistopalvelun toivotaan tuovan helpotusta integraatioihin.

”Uskomme, että tulemme saamaan jatkossa Mepcosta enemmän irti pilvipalvelun myötä ja integraatioiden tekeminen helpottuu. Myös ohjelmistotuki pääsee nyt helpommin käsiksi järjestelmäämme”, Pulkkinen kertoo.

”Suosittelisin ohjelmistopalveluun siirtymistä myös muille Mepcon käyttäjille,” Pulkkinen sanoo.

Lue myös: