Hyppää sisältöön
Henkilöstöhallinto
Palkanlaskenta
Rekrytointi
Blogi
20.6.2023

5 vinkkiä, milloin On-Premisestä kannattaa siirtyä SaaS-ympäristöön?

Joskus organisaatiossa mietitään, milloin oikein kannattaisi siirtyä On-Premisestä pilvipalveluun. Oikea hetki riippuu toki paljon yrityksestä, mutta olemme listanneet muutamia yleisimpiä tilanteita, jolloin siirtyminen on ajankohtaista.

1. Organisaatiossa tehdään uusi strateginen linjaus

Monessa organisaatiossa pyritään siirtämään kaikki järjestelmät SaaS-ympäristöön strategisen linjauksen perusteella. Tämä liittyy usein siihen, että halutaan panostaa moderneihin järjestelmiin, jotka pysyvät tulevaisuudessakin ajan tasalla – pilvessä palvelut harvoin vanhenevat.

2. Kustannuksia halutaan ennustaa tai niissä halutaan säästää

Kun kustannukset mietityttävät, kannattaa siirtyä pilvipalveluun, koska kiinteän kuukausihinnoittelun ansiosta kustannuksia on helppo ennakoida. Pilvipalveluun siirtyminen liittyy usein myös tilanteisiin, joissa halutaan ajaa alas konesalipalveluita – ne kun tuottavat yrityksille paljon kuluja. Näin voidaan siis saavuttaa kustannussäästöjä.

3. On aika parantaa järjestelmän tietoturvaa ja käyttäjäkokemusta

Pilviympäristössä tietojen toimittaminen on turvallista, koska tietoon on pääsy vain niillä, joille se on tarpeen. Myös tuen saaminen ongelmatilanteissa on nopeaa, koska palvelun ylläpidolla ja asiantuntijoilla on koko ajan reaaliaikainen pääsy järjestelmään. Näin he pystyvät löytämään mahdolliset virheet nopeasti ja korjaamaan ne saman tien.

Pilvipalvelu parantaa yleensä myös käyttäjäkokemusta, koska se mahdollistaa työskentelyn missä vain, kunhan internet-yhteys toimii. Näin työtehtäviä ei ole sidottu tietylle koneelle eikä tiettyihin ajankohtiin. Etätyöskentely ja joustavampi työaika ovat näin mahdollisia.

4. Järjestelmään tarvitaan uusia toiminnallisuuksia

Joskus järjestelmässä halutaan ottaa käyttöön uusia toiminnallisuuksia, joita voi olla vaikea tuottaa konesaliin. Tällaisia toiminnallisuuksia voivat olla esim. integraatiot toisiin järjestelmiin tai kolmannen palveluntarjoajan kanssa. Myös sellaiset toiminnallisuudet kuin sähköinen allekirjoitus tai palomuurin avaaminen on helpompi lisätä järjestelmään pilvessä.

5. Halutaan varmistaa, että järjestelmät toimivat myös akuuteissa kriisitilanteissa

Joskus on tilanteita, joissa pitää muuttaa perustekemistä nopeasti. Toimistolle meneminen voi olla mahdotonta, ja silti järjestelmien pitää toimia. Pilvipalvelu takaa, että ohjelmistot ovat käytössä missä vain ja milloin vain, kunhan netti toimii.

Lue myös: