Hyppää sisältöön
Henkilöstöhallinto
Palkanlaskenta
14.7.2023

Veisto Oy:llä työsuhdeprosessi helpottui Mepco-järjestelmän käyttöönoton myötä

Ennen Mepco-järjestelmää Veistolla oli käytössä toinen järjestelmä, jossa oli toiminnanohjaus- ja palkanlaskentatoiminnallisuudet. Tarve uudelle palkka- ja HR-järjestelmälle syntyi, kun vanha toiminnanohjausjärjestelmä aiottiin uusia. Silloin päädyttiin ratkaisuun, jossa palkka- ja HR-järjestelmä uusittiin ensin.

“Edeltävällä järjestelmällä palkanlaskenta sujui ihan ok, mutta mitään HR-puolta siinä ei ollut. Lisäksi sen rajapinnat eivät tukeneet muiden järjestelmien integroimista”, Veisto Oy:n henkilöstöjohtaja Tommi Hämäläinen avaa hieman ohjelmistohankkeen syitä.

Aikaisemmin henkilöstötietoja pyöriteltiin pitkälti Exceleissä manuaalisesti. Myös palkkapuolella asiat hoidettiin hyvin pitkälti käsin.

“Olemme saaneet parannusta moneen asiaan Mepcon myötä. On jäänyt älytön näpyttäminen vähemmälle”, HR-asiantuntija Juha Hämäläinen kertoo.

Enää tietoja ei tarvitse syöttää moneen kertaan

Mepcon hyödyiksi Veistolla on koettu se, ettei tietoja tarvitse syöttää moneen kertaan, jolloin päällekkäisyys ja manuaalinen työ vähenevät huomattavasti. Myös työsuhdeprosessin sujuvuus saa kiitosta.

“Työsopimusten ja työtodistusten tekeminen on helpottunut. Aiemmin meidän piti syöttää kaikki tiedot erikseen.Mepcossa koko työsuhteen elinkaari on nyt helpompi hallita, kun ei tarvitse moneen kertaan syöttää tietoja, vaan yksi kerta riittää”, Juha Hämäläinen sanoo.

“Meillä on ollut nyt paljon rekrytointeja ja uusien työsuhteiden perustamisen prosessi on kyllä helpottunut Mepcon myötä tosi paljon”, Juha Hämäläinen jatkaa.

“Ja mitä useammin tietoja tarvitsee syöttää, sitä suuremmaksi riski virheisiin kasvaa”, Tommi Hämäläinen toteaa.

Järjestelmä muistuttaa tärkeistä tapahtumista

Mepco HR-järjestelmässä pystytään seuraamaan kätevästi mm. pätevyyksiä, joissa on tietyt erääntymispäivät. Järjestelmästä tulee muistutus, että nyt tarvitsisi esimerkiksi kortteja päivittää. Lisäksi se ilmoittaa, milloin koeajat päättyvät tai onko jonkun työsuhde päättymässä.

“Ei tarvitse olla enää niin paljon oman muistin tai kalenterin varassa, vaan ohjelma muistuttelee, että teepäs nyt tälle asialle jotakin”, Tommi Hämäläinen sanoo.

Web-työpöydällä saatiin ryhtiliike lomien ja poissaolojen ilmoitukseen

Veistolla otettiin käyttöön myös Mepco Web-työpöytä, jota käyttää pääsääntöisesti esi- ja toimihenkilöt sekä osa matkatyöläisistä. Lomien ja poissaolojen ilmoituksissa oli ennen järjestelmää puutteita ja hankaluuksia. Nyt ilmoitukset sujuvat järjestelmän kautta.

“Ennen lomia ja poissaoloja saatettiin ilmoittaa vähän, miten sattuu tai osa ei välttämättä ollenkaan. Näimme vasta leimauksista, että lomia on pidetty. Mepco Web-työpöytä on helpottanut todella paljon toimintaa tässä asiassa”, Juha Hämäläinen kertoo.

“Aika paljon käytettiin ihan paperisia lomalistoja, joten kyllähän se paljon helpottaa, kun niistä on päästy eroon”, Tommi Hämäläinen komppaa.

“Esimiehet näkevät suoraan webistä lomasaldot, eikä meidän tarvitse enää muistuttaa siitä, että on lomia pitämättä. He pitävät nyt itse huolen siitä”, Juha Hämäläinen lisää.

Mepco on helppokäyttöinen ja paljon pystyy tekemään itse

Veistolla koetaan, että uuden järjestelmän käyttäminen on ollut helppoa.

“Käyttö on sinänsä helppoa, kun oppi vanhasta pois. Tykkään siitä, että Mepcossa pystyy itse tekemään tosi paljon, ja asiat pysyvät omissa näpeissä. Ei tarvitse ihan pikkuasioista olla yhteydessä konsulttiin”, Juha Hämäläinen sanoo.

“Itse ehdin olemaan aika vähän käyttökoulutuksissa mukana, mutta ohjelma oli helppo oppia”, Tommi Hämäläinen kertoo.

Veiston Mepco-järjestelmä on Accountor HR Solutionsin ohjelmistopalvelussa

Ohjelmistopalvelu on helppo, kun ei tarvitse miettiä päivityksiä ja muita. Ei ollut mitään keskustelua, että ottaisimme edes muita vaihtoehtoja. Tämä oli meille selkeä valinta alusta pitäen”, Juha Hämäläinen sanoo.

“Lisäksi en pitäisi sitä ihan vähäisenä hyötynä, että ohjelmaa voi käyttää muualtakin kuin konttorilta käsin. Edellinen ohjelma toimi huonosti etänä ”, Tommi Hämäläinen lisää.

Yhteistyö on myös sujunut Veiston mukaan kivuttomasti Accountor HR Solutionsin kanssa.

Veisto Oy on lähes 60 vuotta vanha perheyritys, jossa omistajat ovat edelleen vahvasti mukana päivittäisessä toiminnassa. Päätuotteenaan yritys valmistaa Hew Saw -merkkisiä sahakoneita, joiden valmistus on keskittynyt Mäntyharjun tehtaalle.

Lisäksi konsernilla on tytäryhtiöitä Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa, USA:ssa, Kanadassa, Etelä-Afrikassa ja Australiassa. Veisto Oy:n valmistamia koneita löytyy jo 35 eri maasta. Veistolla on yli 200 työntekijää (2022).

Lue myös: