Hyppää sisältöön
Työajanseuranta
22.5.2023

Accountor Financial Management Software -yksikkö

TuntiVelho soveltuu IT-alan moninaiseen työajanseurantaan vähentäen manuaalista työtä ja virheitä.

Accountorin Financial Management Software (FMS) -yksiköllä on hyvin moninainen henkilöstö, ja sen myötä myös työajanseurannan tarpeet ovat vaihtelevia. TuntiVelho otettiin yksikössä käyttöön, koska se soveltuu hyvin tällaiselle IT-alan organisaatiolle, jossa työajoissa on tehtävästä riippuen paljon vaihtelevuutta.  

TuntiVelhon käyttöönotto tehtiin kahdessa erässä – ensimmäinen loppuvuodesta 2022 ja toinen vuoden 2023 alussa.  

”TuntiVelhossa mahdollisuuksia on monia. Jos työaika ei juurikaan vaihtele, pystytään koko kuukausi niin työntekijän kuin raportoinnin osalta tekemään varsin ketterästi ja nopeasti. Mutta ohjelma taipuu myös tilanteisiin, joissa työaika on hyvin vaihtelevaa ja sisältää esimerkiksi matkustusaikaa, asiakastapaamisia ja varalla oloa, joka muuttuu työajaksi”, kertoo Pirki Väisänen, VP People Operations. 

TES-tulkinta helpottaa palkka-aineiston tekemistä 

Ohjelman ehdoton vahvuus Pirki Väisäsen mukaan on automaattisesti taustalla pyörivät TES-tulkinnat, joiden avulla palkkatiedot saadaan vietyä palkanlaskentaan toteutuneiden työaikojen mukaan.  

”Se mahdollistaa automaation palkanlaskentaan hyvinkin monimutkaisissa työehtosopimuksissa”, hän kertoo.  

Automaation myötä manuaalinen työ FMS-yksikön HR- sekä taloustiimissä on vähentynyt huomattavasti.  

”Kyllä TuntiVelho on tehostanut todella paljon meidän toimintaamme ja vähentänyt virheitä, joita manuaaliseen työhön aina sisältyy. Se myös helpottaa työajan raportointiin ja kirjanpitoon liittyviä työtehtäviä helposti rakennettavien raporttien kautta”, Väisänen sanoo.   

Läpinäkyvä työajanseuranta lisää työhyvinvointia  

TuntiVelhon myötä työntekijät ottavat aiempaa enemmän vastuuta omien työaikojensa seurannasta, ja se mahdollistaa läpinäkyvyyden myös esihenkilöille. 

”Työhyvinvoinnin kannalta on todella tärkeää, että henkilö pystyy itse ottamaan työajoistaan vastuun ja hahmottamaan työaikaansa. TuntiVelhosta työntekijät pystyvät nopeasti näkemään, miten heidän liukuva työaikansa vaihtelee kuukauden aikana. Esihenkilöiden vastuu työajanseurannasta, myös työsuojelullisesta näkökulmasta, on Velhossa läpinäkyvää ja toimivaa. Velho on meille tärkeä työkalu työhyvinvoinnin tehostamiseen ja työkuorman tasoittamiseen”, Väisänen kertoo.  

Jos työntekijät eivät näe omia työaikojaan, vaan tieto kulkee leimauksista vain palkanlaskentaan tai esihenkilölle, eivät he myöskään hahmota liukumatuntien ylittymistä ja pysty ottamaan samalla tavalla vastuuta omasta työajastaan ja / tai tarvittavan palautumisajan suunnittelusta.  

”Velhon avulla työtuntien kertyminen on läpinäkyvää, ja se on työhyvinvoinnin kokonaisvaltaisen hallinnan kannalta erittäin positiivinen asia,” Väisänen painottaa.  

Accountorin Financial Management Software (FMS) -yksikkö kehittää ja toimittaa taloushallinnon ohjelmistoja. FMS:ssä työskentelee n. 390 asiantuntijaa missionaan auttaa asiakkaita menestymään omassa liiketoiminnassaan. Asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen nyt ja tulevaisuudessa on yksikön toiminnan lähtökohta.  FMS:n tavoitteena on olla johtava taloushallinnon ohjelmistojen toimittaja Pohjoismaissa.
https://www.accountor.com/fi/finland/taloushallinnon-ohjelmistot

Lue myös: